2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De Alcatel One Touch 918D ziet er op het eerste oog goed uit en ligt bovendien goed in de hand. Dat is te danken aan de afgeronde hoeken en de rubberachtige coating op de achterzijde. Als je het toestel aanschouwt heeft het een frisse, maar tegelijkertijd zakelijke uitstraling. En dat is precies wat Alcatel probeert te bereiken met de One Touch 918D.

Voor een low-end smartphone reageert het besturingssysteem eigenlijk best wel soepel. Schakelen tussen verschillende vensters en tabbladen gaat prima. Ook een beetje surfen op het web gaat nog wel lukken met deze smartphone, zolang je dit minimaal gebruikt. Het grootste pluspunt en feature waar het bij dit toestel omdraait is de dual-sim functionaliteit, waardoor gebruikers voortaan bereikbaar zijn met twee simkaarten op 1 toestel.

De Alcatel One Touch 918D heeft echter ook een flink aantal manco’s. Hoewel het toestel weinig tijd nodig heeft om webpagina’s te laden, is mobiel surfen allesbehalve een pretje. De automatische zoom werkt niet goed en de processor schiet op alle fronten te kort, waardoor bijvoorbeeld tijdens het internetten de responsiviteit van het scherm bijna verdwijnt. Een ander minpunt van het scherm is dat je buiten vrijwel niets kan zien op het scherm.

Over de muziekkwaliteit ben ik ook niet te spreken. Weliswaar klinken de midden en hoge tonen nog best aardig, maar je merkt onmiddellijk dat ze aan kracht verliezen. Dat geldt nog sterker voor de lage tonen. De foto’s die je met de camera neemt zijn van redelijke kwaliteit, daar is ook meteen alles mee gezegd. Van de zoomfunctie kun je beter geen gebruik maken, omdat je foto’s dan alleen maar korrelig en wazig worden.

Het moge duidelijk zijn dat dit toestel is gemaakt met één doel. Dual-sim mogelijkheden brengen naar een Android-toestel. Dat is ook de hele key-feature en al het andere lijkt niet belangrijk te zijn geweest bij het ontwikkelen van deze smartphone.

Ben je echt op zoek naar een dual-sim toestel, dan kun je het toestel overwegen. Wil je echter ook een goede smartphone ervaring, dan moet je voorlopig nog even met twee telefoons blijven lopen en kiezen voor een ander toestel. Met dual-sim is op zich niets mis, alleen jammer dat er geen fabrikanten zijn die het durven toe te passen op een midrange of high-end toestel.
4.0
  • Scherpe prijs;
  • dual-sim;
  • Android draait redelijk voor een low-end smartphone;
  • Mobiel internetten is geen pretje;
  • Bijna geen zicht op het scherm bij zonlicht;
  • Responsiviteit laat te wensen over bij processor belasting;
  • Muziekkwaliteit;
  • Camera;
  • Prestaties schieten te kort voor goede smartphone-ervaring;