3min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding & uiterlijk

Libratone is een relatief nieuw en onbekend merk, afkomstig uit Denemarken, Kopenhagen om precies te zijn. Het bedrijf voert momenteel drie producten, met één van deze producten ging Techzine de afgelopen weken aan de slag. Dit natuurlijk om eens te kijken wat voor vlees we in de kuip hebben.

Libratone richt zich met haar producten op drie belangrijke eigenschappen. Zo zijn de producten voorzien van draadloze technologie, Hi-Fi-kwaliteit en een Scandinavisch ontwerp. Daarnaast wil Libratone het leven graag wat makkelijker maken en dat doet het in haar geval dus met het leveren van eenvoudige producten welke desalniettemin staan voor kwaliteit.

De Libratone Live is een speakertoren met een 2.1 opstelling die voor geluidstoevoer voornamelijk gebruik maakt van het AirPlay-protocol van Apple. In de webshop van Libratone vinden we het product voor een prijs van minimaal 699 euro.Uiterlijk


Smaken zullen altijd verschillen, zo merkten wij ook op het kantoor van Techzine. De één vindt de Libratone Live spuuglelijk, de ander ziet het product best in zijn huiskamer staan. Het moet ook gezegd worden, Libratone kiest voor een gewaagd en uniek ontwerp. Het grootste punt van discussie is de bekleding van de speakertoren, welke gemaakt is van Kashmir. In ons geval is de bekleding enigszins saai zwart, maar Libratone biedt de Live tevens aan in andere kleuren: bloedoranje, limoengroen, vanillebeige en leigrijs. Opvallend is overigens dat de oranje en groene varianten 100 euro meer kosten in de webshop van Libratone. Opvallende kleuren mogen duidelijk wat meer kosten, in het geval van Libratone dan. Wij kunnen het verschil niet verklaren en schuiven het dus maar op een stukje status. Hoe dan ook, het is een kwestie van smaak of je hier van houdt, of juist helemaal niet.Bovenop de speakertoren bevindt zich een schuin, enigszins hol platform van wit plastic. Op de voorkant van de speakertoren vindt men een grote, ronde, witte knop met een vogeltje erop. Dit vogeltje is het logo van Libratone. De knop kan verschillende kleuren verlichting uitstralen en dit is een indicator van de systeemstatus van de Live. De achterkant van het product is voorzien van een metalen handvat, waarmee de speaker makkelijk verplaatst kan worden, al had dit handvat van ons niet per se gehoeven, want zo zwaar is de Live nu ook weer niet. Wel kan gezegd worden dat het chroomkleurige metaal bijdraagt aan het ontwerp van de Live. Naast dat het metaal een handvat vormt, vormt het ook van boven naar beneden een grote strip die het ontwerp complementeert.

Onderaan deze strip vinden we een schakelaar waarmee de stroomtoevoer in- of uitgeschakeld kan worden. Onder de schakelaar zit een aansluiting voor een netkabel welke je meestal ook op radio’s terugvindt. Na een kleine inspectie vinden we ook nog een jack-plug waarop je een MP3-speler kan aansluiten om zo ook muziek te luisteren.
Intern


Als je de cover van de speaker afhaalt, wordt duidelijk dat de speaker voor de lage tonen (de woofer) zich aan de voorzijde bevindt, terwijl de speakers voor de midden en hoge tonen (tweeters) zich aan de zijkanten bevinden, er zijn van de speakers voor midden en hoge tonen van elk twee. Door deze opstelling worden de midden en hoge tonen dus wat meer verspreid via de muren, indien aanwezig, terwijl je in een directer contact staat met de lage tonen. De bas heeft een vermogen van 50 W terwijl de andere speakers elk 25 W vermogen hebben.

Wat ook opvalt, is dat de binnenkant is vervaardig uit hout. Hoewel het vanaf de buitenkant lijkt alsof de Live onderhuids voornamelijk bestaat uit plastic en metaal, is de binnenkant dus gemaakt van hout, wat natuurlijk wel zo fijn is voor de akoestiek.