Inhoud, Ontwerp & Specificaties

Inhoud


In de stijlvolle verpakking van de LG Optimus 4X HD vinden wij een USB-kabel, een netstroomadapter met USB-ingang, een aantal boekjes en een in-ear headset. Extra punten voor LG dat er een headset van dit type wordt meegeleverd, wel jammer dat er geen extra rubbertjes met verschillende formaten worden meegeleverd door de Koreanen, althans, ik vind ze niet terug in de verpakking van het recensie-exemplaar.


Ontwerp


Als je de LG Optimus 4X HD in de hand neemt, valt direct op dat de smartphone lekker dun is. Met een dikte van 8,9 millimeter is de smartphone even dik als de One X en een fractie dikker dan de Galaxy S III, maar dat verschil is nauwelijks merkbaar. De drie toestellen wegen ook ongeveer even veel, zo’n 140 gram.

Als je naar de LG Optimus 4X HD kijkt, valt op dat het toestel zo de opvolger van de Samsung Galaxy S II had kunnen zijn, qua ontwerp. De puntige hoeken, de metaalkleurige zijkanten, het platte scherm en de vorm van achterkant zijn allemaal vrij kenmerkende elementen van de Galaxy S II. Het gaat hier echter toch echt om een LG-toestel.


De voorzijde van de Optimus 4X HD wordt voor het grootste gedeelte opgevuld met het scherm dat een diagonaal van 4,7 inch meet. Met die afmeting is het scherm even groot als dat van de One X en 0,1 inch kleiner dan de Galaxy S III. Ook op dit gebied ontlopen de vlaggenschepen van de drie merken elkaar dus bijzonder weinig.

Op de voorkant van het toestel zijn verder de volgende onderdelen te vinden: drie aanraakgevoelige knoppen, een 1,3 megapixel camera, een licht- en nabijheidssensor en een speakertje voor het houden van telefoongesprekken. Opvallend is dat LG er net als Samsung voor heeft gekozen om niet de knop voor recente apps toe te voegen in plaats van de optie-knop. Het blijft gewoon bij het oude.

De achterkant is gemaakt van een redelijk glad materiaal met een reliëf dat diagonaal over de behuizing loopt. De achterkant is erg stevig en kan ongetwijfeld tegen een stootje. Voor vingerafdrukken hoef je aan deze zijde van het toestel niet te vrezen. Het toestel bevat aan de achterkant een camera met een resolutie van 8 megapixel, opnieuw is dit niet anders dan bij de One X en de Galaxy S III. De Optimus 4X HD is in staat om video’s op te nemen met een 1080p-resolutie tegen een beeldverversing van 30 fps. De lens wordt geflankeerd door een LED-flitser. Onderaan zit een speaker voor de uitvoer van geluid.
De linkerzijkant bevat geen knoppen of ingangen, de rechterzijde herbergt enkel een volumeschakelaar. Aan de bovenkant zit een knop voor het in- en uitschakelen van het toestel en verder zit hier ook een koptelefoonaansluiting. Onderaan het toestel vinden we enkel een micro USB-aansluiting. Al met al zijn er dus weinig aansluitingen en knoppen op het toestel te vinden. Zo missen we bijvoorbeeld voornamelijk een aansluiting voor de uitvoer van een videosignaal. Ook mis je wellicht een hardwarematige cameraknop, maar hiervoor kan je net als bij Apple’s iPhone gewoon de volumeknop voor gebruiken.

Intern vinden we een micro SD-aansluiting en een sim-tray. Het gaat hier om een normale sim-poort, geen gedoe met micro-sims in dit geval.

Specificaties


Model
Merk LG
Model P880 Optimus 4X HD
Hardware
Processor NVIDIA Tegra 3 (Cortex A9)
Kloksnelheid processor 1.5 GHz.
Grafische processor ULP GeForce
Software
Besturingssysteem Android ICe Cream Sandwich (4.0)
Skin voor besturingssysteem Optimus UI v3.0
Extra software – Call Broadcast
– LG Tag+
– Polaris Office
– RemoteCall Service
– SmartShare
– SmartWorld
Opslag & geheugen
Externe opslag MicroSD, (niet meegeleverd, maximaal 32 GB)
Interne opslag 16 GB
RAM 1 GB
ROM n.b.
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 132.4 x 68.1 x 8.9 mm (LxBxD)
Gewicht 141 g
Beschikbare kleuren Zwart, wit
Schermeigenschappen
Scherm 4,7 inch, True HD-IPS LCD capacitief touchscreen
Schermresolutie 720 x 1280 pixels
Connectiviteit
Netwerken HSPA+, HSDPA, GPRS, EDGE, WCDMA
Bluetooth Bluetooth v4.0+HS
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, WiFi Hotspot, WiFi Direct
Aansluitingen micro USB-poort, 3.5 mm audio jack
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3.5 mm audio jack
Camera
Foto 8 megapixel, enkele LED-flits
Video 1080p, 30 FPS
Front facing camera Ja, 1.2 megapixel
Eigenschappen accu
Batterij Li-Ion 2150 mAh
Spreektijd 9 uur en 20 minuten met 2G, 10 uur en 50 minuten met 3G
Standby-tijd 730 uur met 2G, 686 uur met 3G