LG heeft opnieuw een smartphone aangekondigd vlak voor het Mobile World Congress. Met de Optimus 4X HD voegt LG opnieuw een model toe aan de Optimus-familie en laat zich met dit nieuws niet ondersneeuwen op de beurs in Barcelona.

Voorafgaand aan de beurs zit LG namelijk niet stil als het aankomt op aankondigingen van nieuwe modellen. Eerder konden wij namelijk al berichten over de Optimus 3D Cube, de Optimus Vu en de nieuwe L-Style lijn. De fabrikant kondigt nu ook nog eens de Optimus 4X HD aan. Deze nieuwe telg uit de Optimus-familie beschikt over een 1,5 GHz snelle NVIDIA Tegra 3 processor en is met zijn 8,9 mm erg dun te noemen.

Een ander interessant punt van het toestel is zijn 4,7 inch grote "True HD IPS"-scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. Met dit scherm aan boord zal de Optimus 4X HD beschikken over een scherm met heldere kleurweergave en grote inkijkhoek.

Naast het scherm beschikt de smartphone nog over enkele andere sterke punten. De acht megapixel camera op de achterzijde, 16 GB opslagruimte en 1 GB werkgeheugen dragen samen met een batterij met een capaciteit van 2150 mAh toe aan een erg interessante smartphone. De smartphone zal daarnaast bij lancering al direct beschikken over Android versie 4.0 Ice Cream Sandwich.

Het is nog niet bekend wanneer en tegen welke prijs deze smartphone in Nederland beschikbaar zal zijn.

Lees meer