2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

Samsung heeft de Galaxy S Advance ten opzichte van de voorgaande Galaxy S-toestellen aardig verbeterd. De grootste vooruitgang is te zoeken in de hardware, zoals bijvoorbeeld de processor welke een extra rekenkern heeft gekregen. Ook de GPU is er flink op vooruit gegaan, de Mali-400MP weet zijn kunnen opnieuw te bewijzen in onze benchmarks.

Qua software is de Galaxy S Advance niet veel anders dan het origineel en de Galaxy Plus, in plaats van TouchWiz 3.0 vinden we nu de nieuwste versie, maar op functioneel gebied maakt de versie weinig verschil. De verschillen moet je eerder zoeken in de grafische uitwerking van de skin. De skin oogt overigens uitstekend. Ik vind het wel een kwalijke zaak dat de toekomstige eigenaar van de Galaxy S Advance wordt ogpescheept met een verouderde versie van Android. Android Ice Cream Sandwich is inmiddels driekwart jaar geleden uitgebracht, nieuwe telefoons behoren gewoon voorzien te zijn van dit besturingssysteem. Samsung heeft ook niet bekendgemaakt of en wanneer een update zal worden uitgebracht.

Wat betreft de camera laat de Galaxy S Advance mij met een wisselend gevoel achter. De foto’s zijn op zich prima, al bleek wel dat de flitser niet constant weet te presteren. De ene keer is een foto flink overbelicht, de andere keer juist weer helemaal niet. Het schieten van video’s is echter het gebied waar de Galaxy S Advance vooral steken laat vallen. De kwaliteit van de video is niet goed, het geluid daarentegen wel.

Er zijn daarnaast nog enkele andere mindere punten aan de Galaxy S Advance, zoals de echo’s gedurende telefoongesprekken, de matige ontvangst van GSM-netwerken en de speaker die bij een hoog volume niet om aan te horen is.

De Samsung Galaxy S Advance biedt in de meeste opzichten waar voor zijn geld. De prijs is schappelijk te noemen, want de hardware is in orde. Ditzelfde kan niet worden gezegd van de software, het grootste probleem is de aanwezigheid van Android Gingerbread. Een update naar Ice Cream Sandwich kan een grote verbetering zijn. Omdat er voorlopig geen uitzicht is op deze update, verliest de Galaxy S Advance een hoop punten op het gebied van software.
6.8
  • Goede prijs/prestatieverhouding;
  • Dual-core CPU en goede GPU;
  • TouchWiz-skin werkt goed;
  • Goede in-ear headset meegeleverd;
  • Camera neemt relatief goede foto’s..
  • ..maar video’s zijn van mindere kwaliteit;
  • Verouderde Android-versie en geen verbetering in het vooruitzicht;
  • Echo tijdens gesprekken en matige ontvangst;