1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Windows 8 is uitgebracht en de eerste producten met het besturingssysteem druppelen bij Techzine binnen. Zo behandelen we vandaag de Acer Aspire S7. Op het eerste oog een indrukwekkende ultrabook met een aanraakgevoelig Full HD-scherm, een gewicht van 1,3 kilogram en een hoogte van slechts 1,2 centimeter.

De Aspire S7 heeft een Intel Core i5-3317U onder de gelederen, een processor die we al geregeld terug hebben zien komen. Qua prestaties verwacht ik dan ook geen wereldschokkende vooruitgang. Grote prestatiewinst zal Windows 8 eveneens niet brengen, daarvoor zullen we moeten wachten op Intel’s volgende Tick in de processorreeks: Haswell. Deze processors laten echter nog wel enkele maanden op zich wachten.


Acer is met de Aspire S7 de eerste partij die Techzine aandoet voor een review van een Windows 8-product. Verderop in dit artikel zal je merken dat we nieuwe benchmarks hebben ingevoerd om met Windows 8 met een schone lei te beginnen.

In Techzine’s prijsvergelijker vind je de Acer Aspire S7 momenteel terug voor een niet te versmaden prijs van 1.399 euro. Met die prijs kan de Aspire S7 gerust onder de high-end systemen worden geplaatst. Qua specificaties zijn er momenteel geen vergelijkbare systemen te vinden en dat komt door de geweldig hoge resolutie van het relatief kleine scherm.