Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


Acer levert de Aspire S7 in een redelijk compleet pakketje. Natuurlijk vind je in de doos de laptop zelf, vergezeld met een acculader en een aantal boekjes. Verder heeft Acer ditmaal echter ook de moeite gedaan om een Bluetooth-muis en een leren laptophoes met een fatsoenlijke klittebandsluiting in de verpakking te steken.

De Aspire S7 is een ultrabook en dat merk je ook direct aan de accessoires waarmee de laptop geleverd wordt. Naast de dingen die in de vorige alinea genoemd zijn, vind ik namelijk ook nog twee adapters. Deze adapters zijn bedoeld om een micro-HDMI-aansluiting om te zetten naar een volwaardige VGA-poort en om een USB-poort om te toveren in een LAN-poort.

Persoonlijk ben ik dan ook erg content met de inhoud van de verpakking, completer kan het bijna niet in mijn ogen.


Uiterlijk


De Acer Aspire S7 is voor Acer’s doen een uitzonderlijk stijlvolle en opvallende laptop. Om eerlijk te zijn, de Aspire S7 oogt alsof hij zo uit een Sony-fabriek gerold is, op het logo na dan. Dat is een goed ding, want Sony hanteert over het algemeen prima ontwerpen en Acer lijkt zijn draai ook meer en meer te vinden hierin.

De Aspire S7 is deels van aluminium en deels van plastic. Het gedeelte waar het toetsenbord en touchpad in zijn gemonteerd is van metaal en ook een groot deel van het deksel is van ditzelfde materiaal. Het zorgt voor een opgeruimd, stijlvol uiterlijk. De plastic delen zijn voor een groot deel natuurlijk wel jammer te noemen, maar omdat het voornamelijk de onderkant betreft springt het in ieder geval niet zo in het oog.

De Acer Aspire S7 is een extreem dunne en lichte laptop. Dichtgeklapt meet de ultrabook slechts 1,2 centimeter en het gewicht bedraagt ook maar 1,3 kilogram. Opvallend detail is het oplichtende Acer-logo dat op de achterkant van het deksel gevonden kan worden.


Een dingetje dat me wel stoort is Acer’s nieuwe voornemen om de aan/uit-knop van de laptops op een unieke plaats te herbergen. Bij de Aspire S7 zit de desbetreffende knop aan de linkerzijkant van de behuizing, wat er in resulteert dat je goed moet opletten bij het oppakken van de laptop want je kan hem zo maar in de slaapstand zetten, of erger nog: uitschakelen. Kortom: ik ben geen fan van deze alternatieve positionering.

Bouwkwaliteit


De Aspire S7 is ook wat betreft bouwkwaliteit iets heel anders dan dat ik gewend ben van Acer en opnieuw is dat louter lof waard. De behuizing voelt op de kritieke plekken stevig aan en het scherm heeft ook weinig flexibiliteit. De scharnieren van het scherm voelen degelijk en stroef aan en alle onderdelen van de laptop zijn goed afgewerkt.