min

Tags in dit artikel

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


Toshiba levert de Satellite U940-100 met een acculader en enkele handleidingen. Daarmee is de inhoud van de doos reeds besproken. Het is niet veel, maar in principe is het gewoon alles wat je tegenwoordig nog nodig hebt. Omdat veel fabrikanten er tegenwoordig voor kiezen om geen optische drive meer in laptops te bouwen heeft het ook geen zin meer om herstelschijven mee te leveren. Dat wordt nu opgelost met een herstelpartitie op de harde schijf.


Uiterlijk


Als er iets is waarop de Satellite U940-100 onderscheid weet te maken, is het vanwege de low-end hardware misschien wel het uiterlijk. De laptop heeft een zilverblauwe behuizing en met bepaalde belichting en vanuit de juiste hoeken valt dit wel op. Toshiba noemt de afwerking Ice Blue Silver. Op een gedeelte van de oppervlaktes is bovendien gebruik gemaakt van een reliëf waardoor wat tactiele waarde aan de laptop wordt toegevoegd. Het geheel ziet er redelijk stijlvol uit, maar vooral het kleurgebruik is misschien wat te subtiel geweest, de kleur had wat mij betreft best wat extremer mogen zijn.

Het ontwerp van de Satellite U940-100 is desondanks prima, het enige wat ik persoonlijk niet mooi vind is de accu die uit de onderkant van de laptop uitsteekt en zo hoog is als de gehele constructie wanneer deze dichtgeklapt is.


Bouwkwaliteit


De Satellite U940-100 is volledig vervaardigd uit plastic en dat komt de stevigheid van de laptop niet ten goede. Zowel de behuizing van het scherm als van het moederbord is vrij flexibel. Bij een ongelukkige val komt de Satellite U940-100 er mogelijk niet zonder kleerscheuren van af.

Het scharnier van de Satellite U940-100 voelt niet bijzonder stroef aan wanneer je de positie van het scherm wilt aanpassen. Ook is het zo dat het scherm nog wat blijft klapperen wanneer je het loslaat, wat storend kan zijn.

De Satellite U940-100 is over het algemeen netjes afgewerkt. Er zijn in de behuizing geen gapende naden of uitstekende onderdelen te bekennen.

Lees meer