2min Devices

Review: D-Link Cloud Gigabit Router N600 DIR-826L

Inleiding

Opnieuw gaan we aan de slag met een router, in deze review staat de N600 router van D-Link centraal: de D-Link Cloud Gigabit Router N600 DIR-826L. Een hele mond vol, maar wij noemen dit gewoon de D-Link DIR-826L. Deze router is qua ontwerp compleet anders dan zijn concurrenten, zo is dit geen plat model, ook is dit model niet om op te hangen in de meterkast. Wel zijn opnieuw de externe antennes achterwege gelaten.

Deze router heeft wat wij noemen, een toren-ontwerp. Het is een klein vrijwel rond torentje, met aan de voorkant twee lampjes en aan de achterkant alle aansluitingen. Deze router van D-Link voldoet aan de N600-standaard zoals al was af te leiden uit de naam, waarmee de router dus een dual-band heeft en beschikt over een 300 Mbit 2,4 GHz-band en een 300 Mbit 5 GHz-band. De router gaat hiermee de concurrentie aan met de eerder gereviewde Cisco Linksys EA2700 (review) en de Netgear N600 Wireleess dual band WNDR3800 (review).

De router wordt geleverd in een groen/witte doos en daarin vinden we de router zelf, een stroom- en USB-kabel, een aantal boekjes waaronder de quick installation guide en een CD-ROM. Op deze CD staat alleen de handleiding.

De DIR-826L is verkrijgbaar vanaf 87 euro inclusief verzendkosten in onze prijsvergelijker. Hiermee valt de router qua prijs precies tussen de Cisco- en Netgear-router in, maar geldt dat ook voor de prestaties?