3min

Inhoud, design en uiterlijk

Inhoud


De Samsung Galaxy Note 8.0 wordt geleverd in combinatie met een adapter die in het stopcontact gestoken kan worden en waarop een eveneens meegeleverde micro USB-kabel kan worden aangesloten om de tablet op te laden. De acculader heeft een output van 2 ampère.

Als laatste vind je in de verpakking nog een bundeltje met enkele boekjes en blaadjes over de Galaxy Note 8.0 terug.


Design


Wat betreft het ontwerp van de Galaxy Note 8.0 is er niks nieuws onder de zon. De tablet heeft vooral veel eigenschappen van de Galaxy Note II overgenomen, plus nog enkele invloeden van andere Samsung-producten. Dat komt dus neer op een behuizing van wit plastic met een zilverkleurige rand rondom de zijkanten van het apparaat. De achterkant is voorzien van een patroon, maar dat patroon is niet voelbaar. Daarmee voelt de Note 8.0 goedkoop aan, dit is iets waar Samsung de afgelopen jaren steeds meer op wordt afgerekend, maar vooralsnog is er met dat commentaar weinig gedaan, al komen er in dit opzicht wel positieve geluiden vanuit Korea, er is verandering op komst. Daar kopen we in het geval van de Galaxy Note 8.0 echter helemaal niks voor.

Met het ontwerp van de Galaxy Note 8.0 is op zich weinig mis. De tablet oogt netjes, misschien een beetje te gewoontjes. Wat wel opvalt is dat de bezel aan de zijkanten van het scherm aanzienlijk dikker is dan bij de Google Nexus 7 en de Apple iPad mini. Dan zou je zeggen dat de Galaxy Note 8.0 ook moeilijker is vast te houden, maar dat valt nog te bezien in vergelijking met de iPad mini. Apple’s tablet heeft namelijk een andere schermverhouding, waardoor de behuizing van de tablet niet minder breed is ondanks de dunnere bezel. De Google Nexus 7 is wel anderhalve centimeter dunner en in dat opzicht dus wel wat beter vast te houden voor mensen met kleine handen.


Uiterlijk


Aan de voorkant van de Galaxy Note 8.0 vind je een scherm van 8 inch. Daarboven zit een lichtsensor en links daarvan zit een front-facing camera voor het voeren van videogesprekken. Onder het scherm zit de Android-thuisknop, dit is een gewone drukknop. Deze thuisknop wordt geflankeerd door de aanraakgevoelige optie- en terugknop van Android.

Het is opvallend dat Samsung deze knoppen in de behuizing heeft verwerkt. Bij Android-producten zien we steeds vaker dat de Android-knoppen op het scherm worden weergegeven. Dat is bij de Galaxy Note 10.1 ook het geval, maar met de Note 8.0 en de nieuwe Galaxy Tab 3-reeks stapt Samsung hier vanaf. Dat in tegenstelling tot de concurrentie.

Op de achterkant vinden we een cameramodule, deze steekt enkele millimeters uit de behuizing en daar ben ik geen fan van. Naast dat de lens extra gevoelig wordt voor krassen zorgt het er ook voor dat de tablet niet stabiel ligt als je hem op een vlakke ondergrond zoals een tafel legt.
Aan de linkerzijkant heeft Samsung een micro SD-slot geplaatst. Aan de rechterzijde zitten van links naar rechts de stylus, een infraroodzender, een dubbele volumeknop, de aan/uitknop en een microfoon.

De bovenkant herbergt enkel een 3,5 mm jackplug-aansluiting voor een koptelefoon. Aan de onderkant plaatste Samsung in het midden de micro USB-aansluiting met aan beide zijden een speaker. De Galaxy Note 8.0 heeft dus stereogeluid.De achterkant van de Galaxy Note 8.0 kan niet verwijderd worden. Het is zodoende ook niet zomaar mogelijk om de accu te vervangen, mocht deze na verloop van tijd slecht functioneren. Veel fabrikanten ontnemen de consument deze mogelijkheid, maar kunnen daardoor wel een dunner apparaat maken. Wat mij betreft is het een consequentie die je voor lief moet nemen.