2min

Conclusie

De Samsung Galaxy Note 8.0 is een goede tablet, dat staat voorop. Echter, zoals uit de introductie van dit artikel al is gebleken, de tablet heeft een betrekkelijk hoge prijs. De vraag was of Samsung ook een meerwaarde kon bieden ten opzichte van de andere tablets waardoor dit prijsverschil gerechtvaardigd is.

Ik ben helaas niet geheel overtuigd wat dat betreft. De Galaxy Note 8.0 heeft weliswaar een stylus waarmee je naar hartelust kunt tekenen of notities kunt maken, maar ik zie het niet gebeuren dat de gemiddelde gebruiker daarvan een dagelijkse bezigheid maakt. Het is een leuke toevoeging, maar persoonlijk vind ik dat het prijsverschil daarmee niet gegrond is. Vooral niet als je ziet dat de Google Nexus 7 op dit moment meer dan 120 euro minder kost. De S Pen doet zijn werk desalniettemin goed en voor specifieke wensen is het een prima uitkomst die de concurrentie niet kan bieden op dit moment.

De Galaxy Note 8.0 biedt de gebruiker naast de S Pen ook de mogelijkheid om te multitasken, als je eenmaal doorhebt hoe dat in zijn werking gaat, is dat best handig in sommige situaties. Opnieuw is dit wel iets wat ik bij dagelijks gebruik niet met grote regelmaat zie terugkomen.

Nadelen zijn er helaas ook; de behuizing is van plastic en biedt de interne onderdeel te weinig bescherming. Het scherm is daar vooral de dupe van. Daarnaast hebben we nog niet eerder zo’n lage score gezien in onze accutest en de aanwezigheid van fysieke Android-knoppen op een tablet vind ik persoonlijk niet meer van deze tijd, het kan gewoon handiger.

Dit alles bij elkaar opgeteld maakt de Samsung Galaxy Note 8.0 een goede tablet, met voor- én nadelen ten opzichte van de concurrerende kleine tablets. Wil je gewoon een goede kleine tablet met een lage prijs, kies dan voor de Google Nexus 7. Wil je een degelijke kleine allrounder, dan neem je de Apple iPad mini. Wil je echter een kleine tablet met een stylus, neem dan vooral de Galaxy Note 8.0, maar wees dan wel bereid om wat dieper in de buidel te tasten.

Vanwege die relatief hoge prijs voorzie ik de Samsung Galaxy Note 8.0 van niet meer dan een bronzen medaille. Dit is een goede tablet, maar de prijs is in vergelijking met de concurrentie te hoog.
7.2
  • Integratie van S Pen;
  • Multitasking;
  • Presteert goed;
  • Behuizing niet stevig genoeg;
  • Androidknoppen niet in scherm geïntegreerd;
  • Accuduur;
  • Betrekkelijk duur;