2min

Tags in dit artikel

,

Verpakkingsinhoud, uiterlijk & bouwkwaliteit

Verpakking


Lenovo levert ons de ThinkPad X1 Carbon in een standaard bruine doos, waarbij we na het openen tot de verrassende conclusie komen dat Lenovo goed heeft nagedacht hoe het zijn laptops verpakt. Het bedrijf legt de laptop tussen een laag karton en plastic die op een bepaalde manier wordt opgevouwen waardoor de laptops strak in het plastic zit, maar wel schokken kan opvangen. Mochten koeriers dus gooien met de doos dan kan de verpakking redelijk veel hebben voordat er echt problemen ontstaan.

In de doos is naast de acculader nog één boekje, meer een groot vel papier, te vinden met wat basisinformatie. Lenovo levert geen accessoires mee.Uiterlijk


Op de vorige pagina ben ik al kort in gegaan op het uiterlijk van deze Lenovo-ultrabook. De laptop heeft namelijk een zeer saai ontwerp, het is een platte ultrabook waar een laagje zeer donkergrijze verf overheen is gehaald en het Lenovo en ThinkPad-logo zijn opgeplakt. Hoewel de Lenovo-merk nog redelijk netjes in de deksel van het scherm is verwerkt, ziet het ThinkPad-logo er nogal gedateerd uit. Het rode puntje op de i geeft toch een beetje een goedkoop signaal af, maar misschien is dat iets persoonlijks van mij. Ik zou Lenovo in elk geval met klem adviseren toch eens een designer in de arm te nemen voor het logo, maar ook voor de zakelijke laptops. De zakelijke markt mag dan soms een saaie indruk wekken, dat is geen reden om niet met een aantrekkelijk ogend product te komen.


Bouwkwaliteit


De laptop is volledig gemaakt van koolstofvezel, wat steviger is dan plastic en lichter dan aluminium. Het scherm is ook een stukje dikker dan van veel andere ultrabooks, wat de stevigheid ten goede komt. Het dunner en lichter maken van ultrabooks is uiteraard een ontwikkeling waar wij enorm positief over zijn, maar soms gaat dit ten kosten van de stevigheid en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Lenovo heeft wat mij betreft een prima balans gevonden, zeker voor een zakelijk model. De behuizing is overigens voorzien van een coating die zacht, bijna rubberachtig aanvoelt, in elk geval niet onprettig. Het enige nadeel aan de coating wordt echter ook snel duidelijk, vingerafdrukken blijven er goed op staan. Dat is dan weer jammer.

Ook de body van de ultrabook is dik genoeg en er zit geen speling op de behuizing. Qua bouwkwaliteit is de behuizing wel geslaagd.