Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


LG levert de G2 tezamen met een netstroomadapter met een output van 1,6 mAh. Middels een USB-poort op de netstroomadapter is de LG G2 op te laden bij gebruik van de meegeleverde USB-kabel. Ook levert LG een pinnetje mee waarmee de sim-lade van de G2 geopend kan worden, je vindt in de verpakking ook enkele handleidingen terug.

Als laatste levert LG ook een QuadBeat 2-headset mee, welke voorzien is van in-ear oortjes en een afstandsbediening met drie knoppen erop. Er worden nog twee extra setjes met opzetstukjes meegeleverd om de headset aan de oren aan te passen.


Ontwerp


LG heeft niet al te veel fantasie gebruikt voor de vormgeving van de G2, afgezien van de knoppen op de achterzijde. De telefoon heeft een heel gewoon uiterlijk zonder echt noemenswaardige elementen die de aandacht weten te trekken. Wel zijn de randen rondom het scherm vooral aan de zijkanten ontzettend dun.

LG meldt zelf dat ze 2,65 millimeter breed zijn en dat is dunner dan menig ander toestel. Ook de randen aan de boven- en onderkant van het scherm zijn relatief dun, maar omdat hier nog componenten zijn verwerkt zijn deze nog duidelijk zichtbaar. LG heeft wel de intentie om de randen nog veel dunner te maken in de toekomst, waardoor de voorkant van een smartphone steeds meer richting enkel een scherm gaat.

De behuizing van de G2 heeft hoeken die zowel aan de zij- als achterkant zijn afgerond, waardoor de telefoon niet al te onprettig in je broekzak zal zitten. Door het grote scherm blijft het echter toch best een gevaarte. De verdere verkleining van de bezels is dus nog altijd welkom.

Uiterlijk


De G2 heeft op de voorkant een groot touchscreen. Er boven zit een speaker voor telefoongesprekken, met links ernaast een camera, nabijheidssensor, lichtsensor en een led-indicator die aangeeft hoe het gesteld is met de acculading.


Een van de unieke eigenschappen van de LG G2 is de plaatsing van de knoppen. Die zitten allen op de achterkant, onder de cameralens. Hier zitten drie knoppen die bedoeld zijn om het volume te wijzigen en het scherm aan of uit te zetten. Overigens kunnen de functies van de volumeknoppen nog variëren, afhankelijk van de applicatie die geopend is.

Aan de zijdes van de G2 vind je dus geen knoppen. De bovenkant is echter wel voorzien van een secundaire microfoon en infraroodzender. Op de linkerzijde vind je de sim-lade die met een meegeleverd pinnetje uit te werpen is.De onderkant bevat nog de meeste zaken. Hier zit een dubbele speakergril, maar helaas geen dubbele speaker. Links zit de primaire microfoon, rechts een speaker. In het midden een USB SlimLine-poort en rechts een jackplug voor de meegeleverde headset.

LG heeft er niet voor gezorgd dat de G2 gemakkelijk geopend kan worden. Dat betekent dat het niet mogelijk is om de accu eenvoudig te verwisselen. Oplettende lezers hadden wellicht ook al opgemerkt dat de G2 aan de buitenkant geen micro SD-poort heeft en deze vinden we dus ook niet aan de binnenkant.