Accessoires, ontwerp en uiterlijk

Accessoires


Zoals je van Samsung recentelijk gewend kan zijn, lijkt het doosje waarin het toestel verpakt is van hout te zijn. Dit is natuurlijk niet het geval, het gaat om een motief van houtnerven op stevig karton. Stijlvol en goed doordacht.

Wanneer je de Galaxy S4 Active uit het kleine, stijlvolle doosje vist, bevinden zich daaronder twee snelstartgidsen, een USB-kabel, een netstroomadapter met USB-aansluiting en een in-ear headset met vier reserve-opzetstukjes. Deze opzetstukjes hebben verschillende maten, waarmee er in totaal drie verschillende maten opzetstukjes zijn.

Het snoertje van de headset is plat, dit dient ter voorkoming van het in de knoop raken ervan, een bekend fenomeen bij de klassieke ronde snoertjes. In het kabeltje naar het rechter oorstukje bevindt zich een klein controlepaneeltje met drie knoppen. Twee ervan dienen ter regeling van het volume en met de derde knop kan onder andere een geluidsbestand worden gepauzeerd of een gesprek worden aangenomen.Ontwerp


Dat de Galaxy S4 Active een bijzondere eigenschap heeft is al bijna af te lezen aan de stoere, robuuste uitstraling. Deze bijzondere eigenschap is natuurlijk het grotendeels stof- en waterbestendig zijn, waarover later meer. Langs de gehele zijkant loopt een stevige plastic strook. Opvallend is dat de hoeken van de Galaxy S4 minder rond zijn dan die van de gewone Galaxy S4.

De klep op de achterzijde is voorzien van een grijs met zwart honingraatpatroon. De krachtige uitstraling wordt bevestigd door de metaalkleurige pennen in de hoeken. Ook is aan de achterzijde zowel aan de onder- als bovenkant een plastic strook met een soort antisliplaag aangebracht. Hierdoor is het met natte handen vasthouden van het toestel een stuk veiliger, omdat het niet snel uit je vingers zal glippen. Een stroeve antisliplaag is ook te vinden op knoppen aan zowel de zijkanten als op de voorkant. Ook het frame dat om het beeldscherm zit lijkt, hoewel het achter het glas verscholen ligt, van een donkerkleurig metaal waarin een horizontale borsteling in te ontdekken is.

Uiterlijk


Wat vrijwel direct opvalt bij het aangezicht van de Galaxy S4 Active zijn de drie fysieke knoppen onder het scherm. Deze hebben een stroeve laag, met de betekenis van de knop in een metaalkleur afgebeeld. Het gaat van links naar rechts om de menu-, de start- en de terugtoets. Stijlvol detail is de scheiding van de knoppen door middel van een metaalkleurig strookje. Boven het scherm bevinden zich van links naar rechts een meldingslampje, een lichtsensor, het luistergedeelte, de nabijheidssensor, de bewegingssensor en de front-facing camera.Aan de linkerzijkant bevindt zich een knop, waarmee het volume geregeld kan worden. De aan/uit-toets bevindt zich aan de rechterzijkant. Niet ver naast deze knop zit een kleine inham in het plastic, waarmee de cover aan de achterzijde geopend kan worden.

Aan de bovenkant van het toestel bevindt zich links audio jack-aansluiting. Direct rechts daarvan is de secundaire microfoon te vinden. Het infraroodlampje zit rechts van het midden.

Om het toestel waterbestendig te maken heeft Samsung een plastic lipje bevestigd aan de onderkant, waarmee de micro USB-aansluiting stof- en waterdicht kan worden afgesloten. Tevens bevindt de primaire microfoon zich zoals gebruikelijk aan de onderzijde.De cover aan de achterzijde van het toestel voelt tamelijk kwetsbaar aan. Dit in tegenstelling tot het stroeve laagje plastic aan de onder- en bovenkant. Het toestel wordt geleverd met een sticker op de achterzijde met het advies dat de cover stevig dient te worden vastgeklikt om het toestel waterdicht te houden. Bovenin het midden bevinden zich de camera, met de LED-flitser eronder. Helemaal linksonder is een speaker geplaatst.

Ondanks dat het toestel een hoge mate van stof- en waterbestendigheid claimt te bezitten, kan het toestel gelukkig eenvoudig worden opengemaakt door het verwijderen van de plastic cover aan de achterzijde. Door middel van een rubberen strip, verspreid aan de binnenzijde van de cover, worden water en stof buiten gehouden. Boven de batterij is ruimte voor het plaatsen van een micro SD-kaart en een simkaart.