Op GSM Arena zijn foto’s van een variant van de Samsung Galaxy S4 opgedoken. Het gaat om de Galaxy S4 Active, een variant die speciaal gebouwd is om extreme omstandigheden te kunnen doorstaan.

De Samsung Galaxy S4 Active moet in tegenstelling tot de normale variant (review) bestand zijn tegen flinke stoten en waterschade. Wat betreft de specificaties doet de Galaxy S4 Active desalniettemin weinig onder voor het topmodel van Samsung.

Beide smartphones draaien op een quad-core processor die tikt op 1,9 GHz. Het grafische werk wordt verzorgd door een Adreno 320. Die twee gegevens doen vermoeden dat de Galaxy S4 Active voorzien is van de Qualcomm Snapdragon 600-chipset. Ook andere zaken zoals de afmeting en resolutie van het scherm zijn hetzelfde, maar of ook het schermtype hetzelfde is, is nog de vraag. Wel moet men het doen met een camera die kiekjes vastlegt in een resolutie van 8 megapixel, in plaats van de 13 megapixel van de naturel-versie van de Galaxy S4.

Samsung voert logischerwijs voornamelijk wijzigingen door in de behuizing die tegen stoten en water bestand moet zijn. Zo is de achterkant gefixeerd met behulp van plastic schroeven en de aanraakgevoelige knoppen zijn vervangen voor fysieke knoppen.

Samsung heeft de Galaxy S4 Active nog niet aangekondigd, de verwachting is dat dit niet lang meer zal duren. Er gaan tevens stevige geruchten over twee andere varianten van de Galaxy S4; het gaat om een kleinere versie en een variant met een zoomlens.