Verpakkingsinhoud & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


In de verpakking van de iPad mini Retina vind je natuurlijk de tablet zelf. Verder levert Apple een bundeltje met wat kleine boekjes en een velletje met twee Apple-stickers erop. Als je een 4G-versie van de tablet hebt, vind je hier ook een pinnetje om de sim-kaarthouder uit de tablet te werpen.

Apple levert bij deze iPad een 2 mAh-acculader mee, deze is een stuk groter dan de acculader van de originele iPad mini. Deze lader laadt de tablet sneller op, maar dat moet ook wel omdat de accu een stuk groter is vanwege het Retina-scherm dat meer energie vereist. Als laatste zit er een USB naar Lightning-kabel om de tablet te verbinden met de acculader of bijvoorbeeld een computer.


Ontwerp


Wat uiterlijk betreft is de iPad mini Retina zo goed als identiek aan zijn voorganger, maar wel iets dikker. Dit komt doordat het Retina-scherm een grotere accu behoeft om dezelfde accuduur als zijn voorganger te kunnen behalen.

Voor veel mensen is de iPad mini Retina klein genoeg om makkelijk met één hand vast te houden en vervolgens de andere hand te gebruiken om de tablet te bedienen. Ik vind het formaat zelf prettiger dan van de iPad Air en in vergelijking met de oudere grote iPads is dat natuurlijk al helemaal zo.

Uiterlijk


Boven het scherm vind je op de voorkant een camera met vrijwel onzichtbaar ernaast een lichtsensor waarmee de helderheid van het scherm automatisch kan worden aangepast. Onder het scherm bevindt zich de welbekende Home-knop die Apple sinds de eerste iPhone hanteert. Bij de iPhone 5S (review) kwam daar met de vingerafdrukscanner overigens verandering in, maar dat kon of wilde Apple nog niet doorvoeren bij de iPads. Links en rechts van het scherm bevindt zich een dunne bezel, zodat je de tablet nog wel vast kan houden zonder het scherm aan te raken.


Op de achterkant vinden we niet veel meer dan een microfoon, camera en het Apple-logo. Als je een 4G-versie van de iPad mini Retina hebt, zit hier ook nog een plastic rand waaronder zich de 4G-module bevindt.


Aan de linkerzijde van de tablet zitten geen knoppen of poorten, wel zitten hier onderhuids en dus onzichtbaar een reeks magneten zodat Apple’s officiële Smart Cover kan worden bevestigd. Aan de rechterzijde zit een schakelaar die je kan gebruiken om de geluidsuitvoer te dempen of de schermrotatie uit te schakelen, deze keuze kan je maken in de Instellingen-app van iOS. Verder zitten hier volumeknoppen en als je de 4G-versie hebt vind je verder naar beneden ook een lade voor de simkaart.Bovenop de iPad mini Retina zit een stand-by-knop, een microfoon en een koptelefoonaansluiting. Onderaan zit Apple’s Lightning-aansluiting, geflankeerd door een dubbele speaker.

De iPad mini Retina kan niet zomaar geopend worden, je kan de accu dus niet zomaar vervangen als je dat zou willen.