3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Wireless LAN Router Kit (Combo)

Dit keer kregen wij van Kobishi een Wireless LAN Router Kit (Combo). Met deze kit kan je een netwerkje opbouwen tot maximaal vier pc’s.(met uitbreiding zelfs tot 64 draadloze gebruikers) Het leuke is dat je ze alle vier eventueel “wireless” kan aansluiten, dit houdt in dat je de pc’s met elkaar kan aansluiten zonder draden! Plus dat je de internet verbinding makkelijk kan delen omdat de router ook meteen een ingebouwde switch heeft. De wireless LAN kit bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

  • Een router/switch.
  • Een wireless LAN USB adapter.
  • Een wireless pc card voor een laptop.
  • Een wireless pc card voor de router/switch.


De router/switch heeft één aansluitpunt (WAN) voor de internetverbinding. Het maakt in principe niets uit wat voor internetverbinding je hebt, of je nu ADSL of kabel hebt, het kan allemaal met de router/switch van Kobishi. Op de router heb je vier aansluitpunten voor de computers die met het netwerk verbonden worden. (LAN1 tot en met LAN4) aan de rechter zijkant van de router vind je een rubberen afsluitklepje, zodra je dit klepje verwijderd heb je plaats voor een wireless pc card. Deze pc kaart wordt standaard bij de Wireless LAN Router Kit geleverd. Mocht je niet de hele kit willen kopen, dan zit de PC kaart toch nog steeds altijd bij de router/switch inbegrepen. Aan de voorkant van de router vind je een zevental ledjes (lampjes) deze geven de status, verbinding en data overdracht door. Van links naar echts zijn dat: wireless lan (WLAN), lan/internet verbinding (WAN), pc 4 tot en met 1, en als laatste de power (PWR). Op de linker zijkant van de router vind je ook een reset knop. (mocht je het zo erg verprutst hebben) Dit knopje kan je bereiken doormiddel van een tandenstoker of een naald. De router rust op vier zacht rubberen voetjes waardoor de router nooit zomaar zal beginnen te glijden of iets dergelijks.Bij de Wireless LAN Router Kit zat er ook een wireless LAN USB adapter bij. Dit kleine kastje (9,4 * 6,4 * 1,2 CM) sluit je aan op een USB poort en plaats je ergens in de buurt van je pc. De adapter heeft twee ledjes, namelijk: link en power (PWR) power licht meteen op zodra je de USB stekker in je pc gestopt hebt en de link geeft aan of hij signaal heeft en/of ontvangt van de router/switch. Aan de linkerkant van de adapter vind je een klein antennetje dat je kunt uitklappen zodat de ontvangst sterker wordt.

De wireless pc card’s die in onze geleverde kit zaten, dien je voor twee aspecten te gebruiken. De ene pc card gebruik je voor de router/switch, (zoals eerder beschreven heeft de router/switch een pc card poort en hier dien je dan ook één van de pc cards in te schuiven) de andere pc card kan je gebruiken voor je laptop. De pc card die in de router/switch komt is gewoon een kaal pc kaartje zonder poes pas, want ja waarom zou dat moeten? het verdwijnt toch in de router :P op het kaartje zitten twee kleine ledjes die de status van het draadloze netwerk weergeven. Zo kan je zien of hij wel verzend en of hij wel contact heeft gelegd met de USB ontvanger. de tweede pc card kan je in een laptop steken, zodat je in heel het huis gewoon op het netwerk kan en op internet. Op zonnige dagen kan je gewoon met je laptopje in de zon liggen op je terras met een drankje en internetten, zonder kabels en al dat soort ongein… echt ideaal gewoon! Op de tweede pc card vind je maar één led die aangeeft of er data word ontvangen en/of wordt verzonden.De instellingen van de router/switch zijn echt een lachertje! Bij de Wireless LAN Router Kit zit namelijk een papier waarop letterlijk alle instellingen te vinden zijn voor je internet verbinding! (Als je één van de bekendere kabel of ADSL providers hebt) Ook de instellingen voor de router/switch (LAN verbinding) staan allemaal keurig beschreven in het Nederlands!

Table of contents