2min

Review

Huawei heeft ervoor gekozen om twee tablets phablets te introduceren op het Mobile World Congress. Het gaat om de betaalbare 8 inch Huawei MediaPad M1 en de meer high-end 7 inch Huawei MediaPad X1, inclusief 13 megapixel camera en flitser. In deze hands-on gaan we het hebben over de betaalbare Huawei MediaPad M1.

Zoals je wellicht al is opgevallen heb ik de naam tablets doorgestreept in de introductie en vervangen door phablets. Hoewel de MediaPad M1 beschikt over een 8 inch-scherm, kan je er wel degelijk mee bellen, officieel gezien is het dus geen tablet maar een phablet. Eerlijk is eerlijk, ik zie het nut er niet zo van in, want door met een apparaat van 8 inch aan je oor lopen, loop je gewoon voor lul.


Huawei is bijzonder ‘creatief’ geweest in het ontwerpen van deze tablet, ze hebben van concurrent HTC het vlaggenschip gepakt, hier een goede foto van gemaakt en deze vervolgens opgerekt, tot ze op het 8 inch-formaat uitkwamen. Het ontwerp is een regelrechte kopie van de HTC One. HTC is ongetwijfeld niet blij met het ontwerp van de MediaPad M1, maar de consument zal het weinig uitmaken. Veel mensen waren namelijk lovend over het ontwerp van de HTC One, dus dit ontwerp terugzien in een tablet, zal mogelijk ook veel mensen aanspreken, waardoor ze sneller deze tablet zullen kopen.

De behuizing van de MediaPad M1 is gemaakt van aluminium, waardoor de tablet zeer stevig aanvoelt en de bouwkwaliteit van de MediaPad M1 vrij goed is. Ook als we druk zetten op het beeldscherm zien we weinig vlekken ontstaan. Aan de binnenkant heeft Huawei gekozen voor een chip uit eigen gelederen, welke beschikt over vier rekenkernen (quad-core) op een kloksnelheid van 1,6 GHz, verder is er 1GB aan werkgeheugen beschikbaar, de opslagcapaciteit bedraagt 8GB. De schermresolutie van het 8 inch-scherm bedraagt 1280 x 800 pixels, wat overeenkomt met veel midrange-tablets op dit moment.

De tablet wordt geleverd met Android 4.2 Jelly Bean, wat inmiddels wel een beetje een verouderde versie is. Maar een update zal snel volgen, aldus Huawei. Over de Android-versie is een sausje van Huawei zelf gegoten, genaamd Emotion UI 2.0. Deze UI is ook goed in onze bovenstaande hands-on video te bewonderen en zal in een toekomstige review ook uitgebreid behandeld worden.

De tablet komt in april/mei beschikbaar met een adviesprijs van 299 euro.

Table of contents