2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Huawei heeft op de CES een nieuwe tablet gepresenteerd, het gaat om de Huawei MediaPad M2. De tablet beschikt over een 10,1 inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920 x 1200 pixels. Aan de binnenkant is de high-end processor van Huawei zelf te vinden, de Kirin 930.

Huawei heeft met de MediaPad M2 een redelijke high-end tablet gepresenteerd, de chips van Huawei zijn weliswaar nog niet zo goed als de high-end chips van Apple, Qualcomm en Samsung, maar heel ver daarachter zitten ze niet. Deze MediaPad met een Kirin 930 kan dus wel degelijke goede prestaties neerzetten. Daarvoor beschikt het over maar liefst acht rekenkernen, vier krachtige en vier energiezuinige. Verder is er 3GB aan werkgeheugen aanwezig, de tablet verschijnt in twee configuraties, één met 16GB aan opslagcapaciteit en een premium versie met 64GB aan opslagcapaciteit.

De premium versie heeft behalve meer opslagcapaciteit ook de beschikking over stylus-pen met 2048 druklevels. Verder zijn de tablets gelijkwaardig en beschikken ze over vier speakers die samen met Harman/Kardon zijn ontwikkeld, een 6600 mAh-accu, een 13 megapixel camera aan de achterzijde met autofocus en flitser en aan de voorkant is een 5 megapixel camera te vinden. Net als de nieuwe smartphones van Huawei beschikt de tablet ook over een vingerafdrukscanner.

Uiteraard worden de tablets geleverd met Android, in dit geval nog versie 5.1 en de Emotion UI-skin van Huawei. De normale versie van de tablet gaat 349 dollar kosten en de premium versie 419 dollar. Of de tablet ook in de Benelux beschikbaar komt is op dit moment nog onduidelijk.