min

Tags in dit artikel

, , ,

De Spacecam 380

Trust stuurde ons hun nieuwste webcam op, namelijk de 380 USB 2.0 Spacecam. Hoewel we van Trust gewoon zijn dat hun producten altijd scherp geprijsd zijn hebben ze nu een uitzondering gemaakt, want de 380 USB 2.0 Spacecam is absoluut niet scherp geprijsd te noemen! Met een adviesprijs van € 69,95 komt deze webcam bij de duurdere klasse terecht. De Spacecam 380 ziet er gelikt uit! een zilverkleurig design met een stalen voet zodat deze overal makkelijk te plaatsen is. Rond de stalen voet zit een klein rubbertje met het Trust logo er op, dit rubbertje is bedoeld voor het glijden van de webcam tegen te gaan. mocht je hier geen last van hebben dan kan je dit rubbertje gemakkelijk verwijderen. De Naam van de webcam zegt het al, de webcam maakt gebruik van USB 2.0 wat niet wil zeggen dat de oude USB 1.1 niet met de camera werkt! Enkel de resolutie zal niet zo hoog kunnen omdat domweg de databreedte daarvoor te gering is.


Bij de Spacecam 380 word een duidelijke handleiding gegevens in het Nederlands en acht andere talen. Bij de Spacecam 380 krijg je natuurlijk de drivers maar ook wat extra software met een boel extra functies! De volgende software wordt bij de Spacecam 380 geleverd:

  • Teveo Vidio Suite
  • Honestech Camera Plus
  • Netmeeting
  • AMCAP

Vooral de eerste twee zijn het interessantst, Teveo Vidio Suite en Honestech Camera Plus. Met Teveo Vidio Suite kan je een eigen webcam server online zetten. Binnen een paar muisklikken staat je server online en met haarscherp beeld! Je krijgt van het programma de directe url waar iedereen je via de webcam kan zien. Het aantal beelden per seconden kan je instellen en de tijden en andere handige functies!

Honestech Camera Plus is het andere erg handige programma. Met dit programma is het mogelijk om van je camera een echte waakhond te maken. Met de bewaking’s optie is het mogelijk om de camera te laten activeren doormiddel van bewegingen. Zodra de camera een beweging waarneemt zal hij de camera laten lopen en de beelden opslaan op je computer. Vooral een erg handige en nuttige functie als je op vakantie gaat!

Table of contents