min

Tags in dit artikel

, ,

Installatie & testsysteem

Het instaleren van de VapoChill Micro gaat vrij gemakkelijk. Ik was erg voorzichtig met mijn hardware en heb dan ook van tevoren uitgebreid de manual gelezen. Deze is zoals je op onderstaande foto kunt zien erg groot en dik (vind ik een pluspunt).

Hij was erg duidelijk en er was makkelijk te zien wat er gebeuren moest. Na ongeveer 5 minuten stuntelen had ik de VapoChill netjes op mijn cpu zitten en was het testen geblazen. Wat mij opviel was het plastic omhulsel waar de fan op gemonteerd is met push-pins (niks geen schroeven!). Het plastic voelde erg goedkoop aan en wanneer er vaak gewisseld wordt van fan is deze geen lang leven toegewenst!

Er zit ook een minpuntje aan de installatie. Ik heb een Socket939 moederbord. En bij de VapoChill zijn standaard S939/754/940 bevestigingsklemmen gevoegd. Wanneer je een andere socket hebt (S478/775) dan moet je er aparte klemmen bij kopen. Toch jammer, want dat kost weer een paar extra euro’s.

De fancontroller is vrij standaard er zit weinig extra aan of op. Je kunt de fan traploos regelen door aan een knopje te draaien. En dan komt nu ‘The moment of Truth’ (kort weg TMT). De Vapochill zal worden vergeleken met mijn Zalman 7000AlCu, wat een zeer degelijk koeler is voor een lage prijs. Omdat mijn 3500+ een tray cpu is en geen boxed kan ik helaas geen boxed koeler test doen. De pijnbank bestaat uit:

[/tr]
OnderdeelMerk / Model
ProcessorAMD Athlon™ 64 3500+
MoederbordA8N SLi Deluxe
Geheugen1GB PC4000 Crucial™ Balistix
Grafische kaartXFX 7800GT
Hardeschijf2x80GB Maxtor Daimond 9 Plus (Raid0)
Voeding400Watt Fortron(-E-)


En verder een goed gevulde kast met koelers:

OnderdeelMerk / Model
Voorkant1x80mm (in 5.25inch bay)
1x120mm (onderkant kast)
Zijkant1x80mm (hoogte memory)
Achterkant1x80mm (hoogte CPU)


Verder heb ik getest op stock voltage wat uitviel zo rond de 1.4V (auto). En natuurlijk hebben we ook overclocked naar zo’n 2700Mhz op 1.55V.