2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Vijf dagen heeft het Nederlandse leger het volgehouden tegen de Duitsers. In 1945 werd Nederland bevrijd van onze oosterburen. Maar hoe zou de geschiedenis verlopen zijn als dit niet gebeurd was? War Front: Turning Point (hierna WFTP genoemd) gaat in op deze situatie en geeft jou daarbij drie speelbare situaties!

Hitler heeft nog steeds de macht
Wat zou de gebeuren als ‘Der Fuhrer’ nog steeds de macht had over zijn Blitzkriegtroepen? Inmiddels heeft hij Groot-Brittannië overgenomen en ligt de wereld voor hem open. Help je de Duitsers, of kies je voor de Russen?

Het verhaal aan de Geallieerde kant gaat over een ex-piloot (en ingenieur) wiens vriendin is vreemdgegaan, nee hoor, dat is een ander verhaal. Je moet onderzoeken wie elke keer bepaalde Engelse onderzoeksfaciliteiten onklaar maakt en opblaast. Uiteraard zitten de Nazi’s erachter die inmiddels een hoop Russische compagnons hebben gekregen. De Amerikanen hebben een speciale schildgenerator welke zorgt voor een schild om je basis.

De Duitse campagne gaat over ‘Oberstleutnant Roland Hellmann’ die vecht voor een beter Duitsland. Hij vecht echter niet voor Hitler, de badguy dus, maar deze Duitser is een goede Duitser die de opdracht krijgt om Rusland te infiltreren en daar een Duitse spion de redden. De Duitsers hebben onder andere de beschikking over speciale units als een zeppelin en jetpacks met vlammenwerpers.

Er wordt ook gespeculeerd over een derde campagne, aangezien er in de laadschermen Russische tanks te zien zijn. Of deze campagne er ook echt komt is afwachten, maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze er ook echt komt! De Russen krijgen de specialiteit ‘ijs’.