2min

Aansluiten & dragen

Aansluiten


Allereerst moet je de UP24 opladen. Dit doe je door het kapje aan het uiteinde van de wearable te verwijderen. Er komt dan een kleine jack-aansluiting tevoorschijn, waarop je de meegeleverde adapter moet aansluiten. Vervolgens kan je de adapter in een USB-poort van een stroomadapter of computer aansluiten en laat je de UP24 opladen totdat het groene lichtje blijft branden. Tijdens het opladen blijft dit lampje knipperen.

Het aansluiten van de Jawbone UP24 is een fluitje van een cent. Om te beginnen installeer je de UP-applicatie uit de App Store of Google Play Store, waarna je in de app door een opstartwizard wordt geleid. Hierin wordt de Bluetooth-connectie met de armband gelegd en stel je een gebruiksprofiel in, met onder andere je geslacht en gewicht. Deze data is nodig om de metingen beter op je lichaam af te stellen. Ook wordt gevraagd toegang tot je locatie te verlenen, dit is optioneel.


Dragen


Het probleem van de meeste wearables is dat ze veel te dik zijn en dat zie ik persoonlijk absoluut als een obstakel omdat het niet comfortabel is. De Jawbone UP24 is met een dikte van 8 millimeter ook dikker dan ik zou willen. Omdat er geen scherm aanwezig is, is de wearable toch een stuk minder aanwezig.

Jawbone heeft de UP24 spatwaterdicht gemaakt, maar geeft wel nadrukkelijk aan dat dat niet hetzelfde is als dompeldicht. Dat betekent dat je de UP24 kunt dragen tijdens bijvoorbeeld het douchen, maar ga je in bad of zwemmen dan moet je de armband echt uitdoen. Dat is in mijn optiek wel een punt van verbetering voor een volgende versie.