2min

Tags in dit artikel

, , ,

Conclusie

De nieuwe Chromebook 14 van HP is even duur als zijn voorganger en om eerlijk te zijn worden er maar weinig echte verbeteringen gebracht, afgezien van een dunnere en lichtere behuizing. Een hogere prijs was dus ook een doodsteek geweest.

Het besturingssysteem is natuurlijk gewoon hetzelfde en op functioneel gebied wordt weinig toegevoegd. De hardware is wel aan wat veranderingen onderhevig geweest, maar ook in dit opzicht merk je weinig omdat Chrome OS gewoon vloeiend werkt, dat was op de vorige Chromebook 14 ook al zo.

De enige zaak waar HP echt winst had kunnen boeken was het scherm; een hogere schermresolutie en/of een touchscreen waren goede toevoegingen geweest, maar daar voorziet het bedrijf helaas niet in.

Uit de benchmarks komt ook duidelijk naar voren dat de Intel-chipset van de vorige Chromebook 14 veel krachtiger is dan de Nvidia-chipset van het nieuwe exemplaar. De grootte van het werkgeheugen is zelfs gehalveerd tot 2GB. Qua energieverbruik ontlopen de systemen elkaar nauwelijks.

Maar, de vorige HP Chromebook 14 is uit de verkoop gehaald. Dat betekent dat de nieuwe Chromebook 14 gewoon het achtergebleven gat in het assortiment zal opvullen.

Maar het had beter gekund. Waar de oude Chromebook 14 nog een opmaat symboliseerde en de beste Chromebook van zijn moment was, is het nieuwe model gewoon in veel opzichten een gelijkwaardige vervanger die geen nieuwe speerpunten meebrengt. En zéker in de technologiewereld geldt: stilstand is achteruitgang.
7.2
  • Draait Chrome OS soepel;
  • In leuke kleuren verkrijgbaar;
  • Goede accuduur;
  • Dunner en lichter dan voorganger;
  • Nauwelijks vooruitgang t.o.v. de voorganger;