3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking, uiterlijk en onderdelen

Verpakking


Honor levert de Honor T1-tablet is een turquoise-gekleurd doosje (blauw/groen), In het doosje vinden we uiteraard de tablet zelf, een USB-kabel en een uit de kluiten gewassen adapter van 1 ampere. Verder is er nog een zogenaamde snelstartgids aanwezig. Honor kiest ervoor om geen headset mee te leveren bij deze tablet. Dit zien we wel vaker bij tablets en is dan ook geen verrassende keuze.Uiterlijk


Honor heeft gekozen om de Honor T1 slechts in één kleurcombinatie beschikbaar te maken en dat is gelukkig geen turquoise maar gewoon wit met zilver. De voorkant van de tablet is wit gekleurd, aan de achterkant zijn ook nog twee witten randen aanwezig maar de achterkant is voor het grootste gedeelte zilver gekleurd.

Qua ontwerp doet de Honor T1 nog het meeste denken aan de Samsung-tablets, dat komt voornamelijk door de zilveren rand rond de tablet aan de voorzijde, het enige grote verschil met de Samsung-tablets is het ontbreken van de fysieke Home-knop. Honor heeft in plaats daarvan gekozen voor in het scherm geïntegreerde knoppen, iets wat ik alleen maar kan toejuichen. De bezels zijn niet erg dun bij de Honor T1 maar wel symmetrisch, zowel de boven- als onderkant zijn gelijk aan elkaar net als de zijkanten, hierdoor oogt het ontwerp van de tablet rustiger.Aan de achterkant lijkt de tablet dan weer niet op een Samsung-model. Samsung kiest altijd voor plastic terwijl het grote zilver gedeelte is gemaakt van aluminium. De witte randen zijn wel gemaakt van plastic.

Onderdelen


Aan de voorkant van de tablet heeft Honor gekozen voor een 8 inch IPS-scherm. Boven het scherm is een speaker geplaatst, met een 0,3 megapixel-camera en lichtsensor. Opvallend is dat Honor er niet voor heeft gekozen om in de onderste bezel zijn merknaam te plaatsen aangezien daar voldoende ruimte voor is. Als nieuw merk had ik daar waarschijnlijk wel voor gekozen.

Op de achterkant van de tablet heeft Honor wel zijn merknaam geplaatst, onderin staan nog wat keurmerken en helemaal linksboven bevindt zich de 5 megapixel-camera.


Als ik vervolgens de randen van de tablet bekijk die redelijk zijn afgerond dan valt op dat de linkerzijde vrij is gebleven knoppen en aansluitingen. Aan de rechterzijde zitten daarentegen wel de nodige functies. Zo is daar de stand-by- en volume-knop te vinden, wat verder naar onderen zit een nogal groot klepje waar een microSD-slot achter verborgen zit. Het lijkt erop dat Honor of Huawei deze behuizing ook nog wil inzetten voor een andere tablet met een simkaart-slot. Het klepje is overigens niet gemaakt van aluminium maar van plastic.


Aan de bovenkant zit tot slot nog een koptelefoon-aansluiting en aan de onderkant zit een micro-USB 2.0-aansluiting om de tablet op te laden met direct daarnaast een microfoon. De plaatsing van de USB-poort valt een beetje tegen want die hoort gewoon in het midden te zitten, dat is voor fabrikanten van accessoires veel makkelijker dan in de rechteronderhoek, de plek waar Honor nu voor heeft gekozen.