1 min

Tags in dit artikel

, , ,

PQI – Power Quotient International

Voluit betekent PQI, "Power Quotient Internatial". De naam bestaat sinds 1997 wanneer "Jance Lu" het bedrijf sticht. In de tussentijd is het uitgegroeid tot één van de grootste geheugenfabrikanten ter wereld. Met vestigingen in Amerika, Nederland, China, en Japan bedienen ze een groot deel van de wereld met hun producten. Sinds 2003 is het bedrijf ook beursgenoteerd en heeft tot nog toe 900 werknemers. De naamsbekendheid in Europa is nog niet zo groot, maar door zoveel mogelijk marketing wil het bedrijf gaan proberen om dat te veranderen.

Er is meer


De grootste bron van inkomsten blijft voor PQI het produceren van geheugen.
  • Flashgeheugen.
  • Intern geheugen.
  • Disk on module (waarover straks meer)
  • Multimedia spelers.
  • Cardreaders.

De voornamelijke productie is dus echt gefocust op geheugen. Zo’n 55 procent van alle inkomsten komt van het flashgeheugen, het overige komt grotedeels uit intern geheugen.

Disk on module


Disk on module, ook wel DOM genoemd, is ontwikkeld door PQI. Doordat het geheugen schok- en vibratiebestendig is wordt het daarom veel gebruikt in mobiele apparaten.

De modules worden geïntegreerd op het PCB en kunnen vervolgens probleemloos gebruikt worden voor opslag van bestanden en dergelijke. Mede door de minimale warmteontwikkeling en energieverbruik is DOM een zeer veel gebruikt product.