2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Patriot

Een Amerikaans bedrijf opgericht in 1985 dat zichzelf Patriot Memory noemt. Of het iets te maken heeft met de achtiende eeuwse politieke beweging laat ik bij deze even in het midden. Vandaag gaan we het hebben over een 2GB geheugenkit van een fabrikant die grote review sites als XBit Labs, Anandtech, Tom’s Hardware meermaals heeft laten zien dat hun geheugenmodules geprofileerd kunnen worden als prestatiegericht en stabiel.

Wereldwijd


Het bedrijf, dat haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Amerika, verkoopt haar producten in een groot aantal landen. Niet alleen in (Noord-)Amerika waar naar alle waarschijnlijkheid toch de meeste omzet gemaakt wordt, maar ook in Europa, Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Australië is het merk aanwezig.

Toch zien wij hier in Nederland nog niet zoveel van het merk, het feit dat de beschikbaarheid in Nederland zeer beperkt is, maakt het voor de consument moeilijk de modules te verkrijgen. De oplettende webshopbezoeker kan de geheugenmodules nog wel eens aantreffen bij de onlineshop Alternate. Overigens verkoopt Patriot Memory niet alleen geheugenmodules voor desktops en laptops, maar ook flashmodules en SSD’s.

De mensen die dit jaar naar de CeBIT zijn geweest zullen het merk misschien hebben aangetroffen, het liet dit jaar haar nieuwste producten zien aan de buitenwereld.


Strakke DDR2-modules

Service


Iets wat ik normaal niet zoveel benadruk is de service van een bedrijf. Ondanks dat ik van mening ben dat een bedrijf nauwelijks service hoeft te leveren zolang het product maar goed is, viel me het op dat Patriot hier behoorlijk aan de weg timmert. Op hun site is onder andere een aparte pagina gewijd aan het instellen van de timings in het bios. Daarnaast kun je op de site testprogramma’s vinden voor het controleren van je geheugen. Verder zijn alle geheugemodules voorzien van levenslange garantie en al het flashgeheugen van vijf jaar beperkte garantie.

Table of contents