2min

Connecties en bediening

Connecties


Eizo heeft het heel summier gehouden met aansluitingen, een displayport en DVI-aansluiting. Kortom: we missen wel wat. Onder meer een daisy-chain mogelijkheid van displayport voor een tweede scherm en wat te denken van een HDMI-aansluiting? In deze prijsklasse is dat toch wel iets om standaard toe te voegen en waar men vanuit mag gaan.


Wel treffen we USB-hub aan die voorzien is van de USB 2.0-standaard, dat is dan wel een beetje jammer, USB 3.0 is namelijk niet echt nieuw meer te noemen. Verder is er een audio input-aansluiting voor de combinatie met de DVI-aansluiting en een hoofdtelefoon uitgang. Eizo heeft dus ook twee luidsprekers in het scherm verwerkt, vandaar de audio-in-aansluiting, maar die zijn eigenlijk alleen goed voor spraak en zeker niet geschikt voor het afspelen van muziek. Dat klinkt vervelend en blikkerig, maar daar moeten we wel bij zeggen dat dat bij nagenoeg alle monitoren het geval is.

Bediening en menu


Eizo heeft gekozen voor druktoetsen op de voorzijde van het scherm, en daarmee is het menu snel toegankelijk. Eizo heeft het menu eenvoudig gehouden, er zijn twee kleurprofielen zelf in te stellen. Verder is er nog een stand Paper en Movie. Wij hebben een neutraal gebruiksprofiel gepakt voor de calibratie. Behalve kleurtemperatuur is ook helderheid en contrast in te regelen en zijn RGB nog bij te regelen. Dat zien we niet overal. Hier doet het merk dus wel zijn eer aan.Een opvallend profiel is "Paper mode", dit moet mensen helpen bij het lezen vanaf een scherm. Het oogt wat gelig en dat moet ongetwijfeld vermoeidheid bij het lezen moet tegengaan. Wij moeten toegeven, dat het een "scherp randje" weghaalt. Langer lezen kan dus minder vermoeiend worden met deze kleurinstelling.

Opvallend is de EcoSensefunctie, met deze ingeschakeld detecteert het scherm of er iemand voor het scherm aan het werk is en gaat uit als het gedurende een bepaalde tijd geen activiteit waarneemt. De gevoeligheid en time-out zijn in te stellen. Dat is wel prettig, want iemand die alleen maar tikt, beweegt niet zoveel. Verder kan het in drukke kantoren zomaar ao zijn dat hij actief blijft terwijl er in feite niemand meer op de werkplek zit. Verder zien we geen uitzonderlijke zaken in het menu van de Eizo.