2min

Tags in dit artikel

,

EIZO laat door middel van een persbericht weten over de introductie van de FlexScan EV2785. Het gaat om EIZO’s eerste monitor van 27-inch met een 4K UHD-resolutie (Ultra-High Definition met 3840 x 2160 pixels) en een pixelconcentratie van 163 ppi. De monitor belooft daardoor hoge scherpte en helderheid voor tekst en beeld op een groot werkvlak.

De FlexScan EV2785 maakt gebruik van een usb type-C-aansluiting, waarbij één enkele kabel video-, audio- en usb-signalen doorvoert met een overdrachtssnelheid tot 5 Gbps. De monitor is tevens in staat om via dezelfde kabel tot 60 Watt stroom te leveren om een laptop of ander apparaat op te laden, wat andere stroomkabels overbodig moet maken.

Eigenschappen

EIZO noemt de de FlexScan EV2785 perfect voor kantoortoepassingen en CAD-tekenaars, alsmede open kantoren waarin medewerkers van plaats wisselen. Dit vanwege de helderheid van de beelden en de usb type-C aansluiting. De monitor kent een frameloos ontwerp, wat bij dit model een wat andere plek voor de luidsprekers dan gebruikelijk oplevert. Doorgaans is het geluid dan naar achter gericht, maar bij de FlexScan EV2785 gebeurt dat naar voren zodat mensen achter de monitor niet afgeleid worden.

Andere eigenschappen van de EV2785 zijn één DisplayPort, twee HDMI-signaalingangen, twee USB downstream poorten en een hoofdtelefoonaansluiting. Aan de voorkant van de monitor vinden we elektrostatische schakelaars voor eenvoudige besturing van de monitorinstellingen. Wat betreft energieverbruik geeft EIZO aan dat er 32 Watt stroomverbruik bij typisch gebruik is en dat er voldaan wordt aan Energy Star 7 en TCO Certified Displays 7.

Software en beschikbaarheid

De EIZO-software Screen InStyle laat gebruikers voorgeprogrammeerde modi toewijzen aan programma’s en instellingen aanpassen voor energieverbruik en dimmen in een dag-/nachtritme. Dit kan voor één monitor of voor alle monitoren in een multi-monitoropstelling. Via een functie kan de signaalbron van de monitor ook worden omgeschakeld met behulp van sneltoetsen die de gebruiker zelf in kan stellen, in plaats van de schakelaars voorop de monitor.

Geïnteresseerden kunnen de monitor aanschaffen vanaf januari 2018 tegen een adviesprijs van 1209 euro. De monitor is verkrijgbaar met zwarte en witte behuizing en bijpassende kabels.