2min

Tags in dit artikel

, , ,

Monitorproducent EIZO heeft de nieuwe 27-inch monitor FlexScan EV2781 op de markt gebracht. Met deze monitor kunnen gebruikers makkelijker tegelijkertijd met meerdere applicaties werken.

De monitor biedt volgens de fabrikant een hoge beeldkwaliteit. De resolutie van de FlexScan EV2781 is een WQHD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Hiermee biedt de IPS-monitor volgens EIZO tot 1,8 keer zoveel pixels als traditionele Full HD-schermen.

De hoge resolutie maakt het voor gebruikers makkelijker met meerdere applicaties op het scherm te werken. Dit moet de effectiviteit en productiviteit verder verhogen. De monitor is ook uitermate geschikt voor omgevingen waarin meerdere computers worden gebruikt.

De meegeleverde Picture-by-Picture modus maakt hier desgewenst zelfs de gelijktijdige weergave van twee signaalbronnen mogelijk en vereenvoudigt zo bijvoorbeeld de omschakeling tussen werk- en privé-computers op de thuiswerkplek.

Andere functionaliteit van de EIZO FlexScan EV2781 is een USB-C-interface voor het overdagen van zowel beeld- en audiosignalen als het leveren van de benodigde energie van maximaal 70 Watt. Daarnaast beschikt de monitor over DisplayPort- en HDMI-uitgangen en vier USB downstream-poorten.

Ergonomische voordelen

De voet van de monitor maakt het scherm verstelbaar in alle richtingen en draagt bij aan een hoge ergonomie. De geïntegreerde automatische helderheidsregeling Auto EcoView, een antireflecterende coating, een flikkervrij scherm en geoptimaliseerde beeldmodi, maakt de monitor ook bij langdurig gebruik prettig voor de ogen en helpt ongemakkelijke houdingen te voorkomen

De EIZO FlexScan EV2781 27-inch IPS-monitor is verkrijgbaar in het zwart en wit en per direct leverbaar. De IPS-monitor kost 725 euro.