2min

Tags in dit artikel

, , ,

Algemeen

Na wat opties opgenoemd te hebben ben ik echt met het pakket gaan spelen. Ik heb eerst wat nummers aan de lijst toegevoegd middels de 1Click methoden, dit werkt perfect. Het branden van de lijst gaat zoals het moet. Met het werken van het programma kom ik er toch achter dat het pakket niet altijd zo stabiel is en loopt soms vast op Windows XP. Dit gebeurd op mijn laptop en tevens op mijn desktop pc.

Het pakket is ook ideaal te gebruiken om liedjes te downloaden van webradio stations. Als je een webradio station aan het opnemen ben en deze heeft "Titel" weergave aan en je opent de opname na het opnemen dan staat alles gesorteerd op Titel – Artiest. Erg handig als je muziek nodig heb van een bepaalde genre. Zie screenshot hieronder van een opname van MoH Radio.



Het AudioID wat MAGIX in zijn software heeft geïmplementeerd is erg handig. Hiermee kan je zo een titel achterhalen als je inkomend geluid hebt. Dit kan van analoog tot digitaal. Erg handig voor als je nog oude muziek heb en de titel niet meer weet.

Het toevoegen van geluidseffecten heeft in de praktijk vaker een nadeel dan een voordeel als je niet echt weet wat je doet. Speel hier alleen mee als je weet wat je doet.

Het beheren van je muziek collectie gaat goed met dit programma maar ik vind dat er veel andere freeware oplossingen zijn, behalve voor het opnemen. Het pakket is overigens ook niet duur en als je niet super goed engels kan is dit pakket nog wel een aanrader.