2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Inleiding

Elk jaar is het in september of oktober vaste prik; de nieuwe versie van Magix Music Maker Premium verschijnt op de Techzine Redactie. We zijn inmiddels aanbeland bij versie 16. Maar voordat we het pakket induiken, eerst even een beknopte beschrijving van het bedrijf Magix.

Magix is opgericht in 1993 en gevestigd in Berlijn. Juergen Jaron, Dieter Rein en Erhard Rein hebben het bedrijf gesticht onder de naam "MAGIX Technology GmbH". Een korte tijd later, in 1994, verscheen hun eerste product. Dit was de aller eerste versie van Magix Music Maker.

Magix’ software heeft altijd gedraaid om creatief bezig zijn. Zo maken ze naast Music Maker ook foto- en videobewerkingsprogramma’s. Het bedrijf begon met een vestiging in Berlijn, maar heeft inmiddels ook een vestiging in Dresden. Daarnaast is het internationaal aanwezig. Denk aan vestigingen in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Verschillende versies van Magix Music Maker


Zoals gebruikelijk worden er meerdere versies van Magix Music Maker verkocht.

  • Music Maker 16
  • Music Maker Premium
  • Music Maker XXL


De verschillen tussen de pakketten zijn behoorlijk te noemen. De ‘normale’ versie van het pakket is zeer geschikt voor mensen die niet precies weten of het pakket voor hun geschikt is en graag tegen een niet te hoge prijs het programma uitgebreid willen testen. Alle basis functionaliteiten zitten hierin. De Premium versie heeft onder andere meer geluidsopties qua synthesizers en beschikt over 5.1 geluidsopties. Ook zitten hier meer samples in die je kan gebruiken in je platen. De XXL versie verschilt weinig van de Premium versie, behalve dat deze een USB Keyboard bevat waarmee je zelf muziek kunt inspelen in het pakket.

Het gaat te ver om alle verschillende opties van alle pakketten uitgebreid te bespreken. Voor meer informatie hierover verwijzen we je graag door naar de website van Magix.

Table of contents