min

Tags in dit artikel

, , ,

De installatie

De installatie heeft voordat je er mee begint al een groot minpunt: de koeler is gigantisch. Niet alleen moet je bij je videokaart en je voeding genoeg ruimte hebben voor deze koeler.


Een moederbord met een cpu koeler, of een cpu koeler met een moederbord?

Ook je kast moet weer dichtkunnen en zelfs met mijn big case kan dat niet als de ventilator gemonteerd is. Een tweede punt is aan de onderkant, er hoeft maar een condensator of een andere heatsink in de weg te zitten en je kunt de installatie vergeten.


Voor de socket 775-installatie moet je socket 478-clips installeren. Vervolgens kan je dan via een backplate socket 478-houders installeren aan de bovenkant. Hier lukte het me bijna niet om de koeler te installeren vanwege andere chips rond de processor.


De installatie van socket 478 heb ik nooit een fijne gevonden. Je moet echt veel kracht zetten om de clips in hun houder te krijgen. Ik schroef liever gewoon iets goed vast. Een bijkomend nadeel van de socket 478-installatie is het volgende: je hebt niet alleen veel ruimte in de lucht nodig, maar ook nog eens op de grond. Socket 775-moederborden zijn niet gemaakt hiervoor en je moet tussen je vier schroefgaten alle ruimte hebben voor deze socket 478-clips.

Table of contents