2min

Tags in dit artikel

,

iGo Notebook

Zoals de foto hieronder laat zien is de lader niet groot en vrijwel even groot als de meeste laptopladers. Verder zitten er in het pakket diverse zogenaamde powertips, zodat je je je oplader geschikt kunt maken voor de meeste notebooks. De kabels die bij deze set zitten zijn nog dikker dan de set van de Everywhere.

De lader is niet te horen als deze wordt aangesloten op het stopcontact, terwijl dit bij goedkopere andere universele laders wel het geval kan zijn. Het design van de lader is apart aangezien de kabel naar de laptop bovenop de lader zit in plaats van aan de zijkant, dit heeft verder geen nadelen in de praktijk. Het enige wat ik wel opmerk is dat de laadsnoer naar de laptop vrij lastig los wil van de lader. Ik heb soms het gevoel dat ik de connector afbreek. Dit kan nieuwigheid zijn van de lader of het is zo geproduceerd. De mooie zilverkleurige lader is voorzien van een blauwe led, die weergeeft of het apparaat stroom krijgt of niet.

De lader die we getest hebben heeft een maximum output van 70 watt. Dit is ruim voldoende voor de meeste laptops. Een groot voordeel van deze universe lader is dat deze rechtstreeks op de 12V-aanstekeraansluiting van een auto aangesloten kan worden, dit is erg handig voor de reizende laptopper. Bij de set zit verder nog een kabel waarop je een telefoon, of iets dergelijks aan kan sluiten in combinatie met een laptop. Uiteraard moet je dan wel een losse powertip aanschaffen voor het desbetreffende apparaat. Je hoeft je geen zorgen te maken of je laptop/telefoon/etc een verkeerde spanning of ampere krijgt, aangezien in de Powertip een chip zit die dit regelt.


Bij het pakket iGo Everywhere zit standaard het volgende:

  • Lader voor in de auto.
  • Lader voor aan het netsnoer met Amerikaans en Europees koppelstuk.
  • Powertips voor de meestgebruikte laptops.
  • Extra laadkabel voor een telefoon, mp3 speler, etc.
  • Handige tas voor de spullen.


Het enige nadeel van deze set is dat je voor al je apparaten een aparte powertip moet kopen. De powertips zijn daarentegen prima en lekker stevig. De prijs van dit pakket op www.mijnigo.nl is 117 euro voor de 70 watt-versie. Je hebt dan wel een goede universe lader die je met netstroom en in de auto en vliegtuig kan gebruiken.