3min

Tags in dit artikel

, , ,

Het apparaat en installatie

Eenmaal op zolder aangekomen is het een zoektocht door een berg met stof, ik kom immers nooit meer bij die afdeling met videobanden. Tegenwoordig heeft de dvd het roer overgenomen en zijn videobanden en al hun gebreken volledig verouderd. De videobanden zijn gevonden, het is nu wachten op de postbode met het pakketje.

Eenmaal bij de voordeur aangekomen wacht ik tot mijnheer postbode het pakketje in mijn handen duwt. Ik ren ermee naar boven en pak het uit, is eindelijk het moment aangekomen waarmee ik die videobanden definitief op de stort kan gooien en mij volledig kan richten op het moderne-tijdperk van dvd en Blu-ray, ik zoek het uit!

Inhoud


Als ik de doos waarin Magix het pakket ‘Magix Red uw video’s’ levert openmaak, zie ik dat het pakket zo goed als compleet is verzonden. Ik tref aan:
  • Tulp to USB-converter
  • USB-verlangkabel
  • Een scartkabel die eindigt op tulp-stekkers
  • Handleiding
  • Software-CD
Ik heb dus alles om mijn video’s om te gaan zetten naar dvd.

Feitelijk levert Magix niet veel meer dan diverse concurrenten al enige tijd bieden. Zo heeft menig dvd-recorder een aansluiting met Video-IN, waar een scartkabel ingaat en biedt concurrent Pinnacle de Dazzle, waarmee hetzelfde mogelijk is. Magix moet dus overleven in een markt waarin al het een en ander aanwezig is, geen uniek concept dus.

Installatie


Het aansluiten van de analoge videobron is vrij simpel. De omzetter heeft gewoon vier aansluitingen: Audio L, Audio R, Video, S-Video en vervolgens wordt deze omgezet naar eenn USB-aansluiting. Ik kies er voor om eerst mijn Wii maar eens aan te sluiten op de omzetter, dat kost namelijk minder tijd dan de videorecorder aansluiten.

Na het lezen van de handleiding kom ik tot de conclusie dat ik eerst het één en ander moet installeren, voordat de pret kan beginnen. Goed, tijd om de boel te installeren dus. Als ik de handleiding mag geloven, die in vijftien beknopte stappen uitlegt hoe ik het ding moet installeren, kan het nog een redelijk karwei worden.


Eerst installeer ik de software van Magix, die overigens ook los verkrijgbaar is, het betreft ‘Magix Film op DVD 7’. Vervolgens is het de beurt aan het installeren van de drivers, waarbij ik het apparaat nog niet aangesloten mag hebben. De computer dient opnieuw opgestart te worden, dus dat doe ik. Nu mag ik het apparaat aansluiten: de USB-stekker gaat dus in mijn USB-poort. Tot mijn genoegen en in tegenstelling tot wat de handleiding beweert herkent mijn Windows Vista het apparaat volledig automatisch en weet hij hem ook correct te installeren. Volgens de handleiding moest ik handmatig drivers gaan opgeven en gebruik maken van methodes die niet bepaald gebruiksvriendelijk zijn.

Het apparaat is dus gelukkig vrij gemakkelijk, geïnstalleerd! Gek genoeg wordt het Aero-thema van Vista uitgeschakeld als het programma wordt opgestart, wellicht wordt dat met een patch verholpen in de toekomst. Tijd om te kijken hoe het zit met opnemen.

Table of contents