Bewerken
Het bewerken in Magix is ook een functie waar veel aandacht aan besteed is. Het ziet er allemaal, op het eerste gezicht, ingewikkeld uit, maar na een tijdje valt het best mee. Magix heeft ook wat introductievideo’s ter beschikking gesteld mocht de gebruiker niet uitkomen. Videobewerking is sowieso niet iets wat zomaar lukt, zonder je te verdiepen in de materie.Magix heeft wel getracht de bewerkingsmogelijkheden zo simpel mogelijk te houden, wat wel gelukt is. Via simpele interfaces is het mogelijk om de helderheid aan te passen, of het beeld te dimmen. Het geluid kan via een spectrum gevolgd en ingesteld worden. Het is ook niet moeilijk om allerlei overgangseffecten in te stellen tussen diverse beelden.
Voor de meer geavanceerde gebruiker is het pakket ook geschikt, de bewerkingsopties zijn zeer uitgebreid. Het blijft soms echter wel puzzelen, voordat je doorhebt hoe het precies moet.

Via het menu kunnen er overigens diverse introductiefilmpjes bekeken worden, die vrij duidelijk laten zien hoe het bewerken gaat.
Menu aanmaken
De laatste optie in het geheel is het branden van het project. In deze stap kan een menu aangemaakt worden en het project op cd of dvd gezet worden.
Het aanmaken van een menu is een fluitje van een cent. Je klikt op een van de voorgedefinieerde sjablonen en het menu is gemaakt. Hier kleeft echter een nadeel aan, er is amper iets aanpasbaar, zonder in de geavanceerde methode te gaan. En die geavanceerde mode is allesbehalve gebruiksvriendelijk ervaren, het is een vrij ingewikkeld proces en had dus simpeler gekund. Als ik vergelijk hoe een concurrent als Pinnacle dit oplost, ben ik meer gecharmeerd van hun oplossing, die beduidend simpeler is.

De mogelijkheden zijn echter wel voldoende, maar voordat je menu werkt ben je heel wat proberen en fouten verder. Ik kan sowieso aanraden om de modus ‘geavanceerd’ aan te zetten, zonder dat zijn er echt weinig opties. Er zit wel een voordeel aan het maken van een menu, er kan daarvoor gebruik gemaakt van Magix Photo Designer, een gratis programma van Magix waarmee, logischerwijs, foto’s bewerkt kunnen worden.
Het geheel branden
Wanneer je na veel bloed, zweet en tranen eindelijk het menu en je schitterende film compleet hebt, komt het laatste: het branden. Magix heeft eigen brandtools aan boord en staat het dus helaas niet toe om het project als dvd-film op de computer op te slaan. De film kan echter wel omgezet worden naar een hoop formaten, te weten: dvd, WMVHD, Mini-HD DVD, Blu-ray disc, SVCD, Mini-dvd en VCD. Hier zijn enkele HD-formaten bij, te weten WMVHD, Mini-HD DVD en Blu-Ray. Het branden van de dvd gaat vlekkeloos, de brandtools van Magix zijn dus wel in orde.
Table of contents
- 1. Introduction
- 2. Opnemen
- 3. Bewerken
- 4. Conclusie