2min

Tags in dit artikel

, ,

Vernieuwingen

Destinations biedt extra opties bij het spelen. Zo kun je nu pretparken bouwen, resorts aan stranden maken, skigebieden opzetten en nog meer zaken die met vakantie te maken hebben. Op deze manier kunnen de bewoners van de stad dingen doen die ze leuk vinden worden ze gelukkiger.

Hoe meer entertainmentplekken je bouwt, hoe minder snel de mensen boos worden en ruzie kunnen gaan maken. Tevens is er een nieuwe strategiemode waardoor het spel spannender wordt en je meer dingen in kunt stellen. Voor elk gebouw zijn er nu schadeposten. Inkomsten en uitgaven moet je goed op elkaar afstemmen, net als in de oude SimCities.

Verder zijn er nieuwe rampen beschikbaar en nieuwe gebeurtenissen.


Strategiemode


Deze nieuwe mode biedt allerlei nieuwe aspecten die oorspronkelijk niet in SimCity Societies zaten. Zoals gezegd kan je nu van alles qua onderhoud regelen. Als het niet lukt een gebouw goed te onderhouden zal hij uiteindelijk instorten. Verder kun je de bestemming van alle gebouwen nu regelen. Als er niemand in de bioscoop komt kan je hem laten vergaan, maar bedenk dan wel dat het ‘lelijke’ gebouw een slechte invloed in de buurt heeft, waardoor mensen ontevreden kunnen worden.

Deze mode heeft drie moeilijkheidsgraden waarvan je de moeilijkste twee moet vrijspelen. Zo is er toch nog een doel in het spel behalve een stad bouwen. Bij de hoogste moeilijkheidsgraad repareren gebouwen zich niet vanzelf en worden criminelen alleen maar slechter als je er niets aan doet.