4min

Tags in dit artikel

, ,

Yuriko & Commander’s Challenge

Yuriko


De achtergrond van Yuriko Omega, het Japanse schoolmeisje met de verschrikkelijke krachten, wordt verder uitgediept. Deze campagne is erg leuk opgezet en je speelt deze met alleen Yuriko, in een soort RPG-stijl. Zo kun je vaardigheden opdoen door computerterminals te hacken en daar geheime gegevens uit te halen. Deze vaardigheden zijn te vergelijken met de Top-Secret Protocols die je kunt kiezen met de andere fracties. Zo kun je er voor kiezen om Yuriko krachtiger of sneller te maken, of haar speciale krachten uit gaat breiden. Zo beschikt Yuriko onder andere over telekinesis, waarmee ze objecten kan gooien of lichte voertuigen kan optillen. Ook heeft ze de mogelijkheid een aantal infanterie-eenheden voor haar te laten vechten.

Uiteindelijk zul je als je alle computerterminals vindt de volledige krachten van Yuriko kunnen benutten. Deze campagne deed me denken aan de missies die je alleen met Tanya speelde in de vorige delen, vaak erg uitdagend en er is wat tactisch denkwerk nodig om je doelen te bereiken. Helaas is de campagne wat aan de korte kant. Hier had door de ontwikkelaars meer uitgehaald kunnen worden.


Commander’s Challenge


Nieuw in Red Alert 3 is de spelmodus Commander’s Challenge. Deze is enigszins te vergelijken met de General’s Challenge uit C&C Generals: Zero Hour. Deze spelmodus bevat 50 unieke missies die steeds moeilijker zullen worden. Ook bevatten deze missies unieke eenheden, speciale gebeurtenissen en andere leuke verrassingen.

Zo is er een missie waar iedere seconde ergens in het landschap een explosief vat wordt geplaatst. Hoe langer je bezig bent, hoe meer vaten er staan, en uiteindelijk zul je moeten oppassen waar je schiet, want een fout schot en de boel ontploft. In een andere missie komt er om de zoveel tijd een satelliet uit de lucht vallen, en zul je rekening moeten houden met de locatie van je eenheden op dat moment.

Je kunt dit spel met alledrie de fracties spelen, alleen heb je in het begin maar een beperkt aantal eenheden beschikbaar. Door de missies te voltooien speel je nieuwe eenheden vrij en zo zul je uiteindelijk alle eenheden van jouw leger vrijspelen. Na elk scenario krijg je dus een eenheid erbij, alleen verschilt per missie welke eenheid je krijgt. Vaak heb je de keuze uit diverse missies en ook uit verschillende eenheden voor de verschillende fracties.

Zo kun je er dus voor kiezen om alle eenheden van een bepaalde fractie vrij te spelen, om zo je op die factie te concentreren. Je staat dus voor de keuze: ga je met één fractie spelen en die heel sterk maken, of speel je met alle facties telkens een beetje? Dit heeft allemaal invloed op je missies, want het kan zomaar gebeuren dat jij nog niet beschikt over krachtige schepen en de tegenstander wel. Dan zul je dus een andere oplossing moeten zoeken.

Dit is een heel erg leuke spelmodus die je een flinke tijd zoet zal houden en je tevens nieuwsgierig maakt wat je in de volgende missie tegen zult komen en wanneer je nou die krachtige eenheid vrijspeelt. Zeker voor Skirmish-fans is dit een heel erg leuke spelmodus, overigens zijn er ook 30 nieuwe multiplayermaps gemaakt, dus er valt genoeg nieuws te ontdekken.


Audio & Video


EA verrast ons weer met een indrukwekkende soundtrack. De reeds bestaande muziek uit Red Alert 3 was al indrukwekkend en met Uprising worden hier een aantal goede nieuwe nummers aan toegevoegd. De opzwepende muziek wanneer er een aanval aankomt en de rustige muziek als er even niets gebeurd, het past perfect en het helpt de sfeer te versterken.

Ook de nieuwe eenheden hebben allemaal weer hun unieke stemmen en geluiden. Vooral de accenten van de Geallieerden zijn erg leuk gedaan, met de Cryo Legionnaire die klinkt als Schwarzenegger in zijn goede jaren als mijn favoriet.

Wederom worden de inleidingen gedaan door middel van de bekende filmpjes met echte acteurs, ook tijdens de missies zal er regelmatig iemand van het hoofdkwartier in beeld komen met advies of nieuwe opdrachten. Er komen vooral een aantal nieuwe personages en acteurs in beeld. De bekendste nieuwe acteurs zijn Malcom McDowell en Holly Valance. Verder komt Eva uiteraard terug en ook de Russische Dasha is weer aanwezig. Helaas is het acteerwerk echt slecht te noemen. Vooral de personages van de Empire of the Rising Sun komen erg gemaakt over en komen totaal niet overtuigend over met hun uitspraken.

Zo heeft een Japanse een erg veelzeggende melding als je haar legers verslaat: "Now I will have to change my plans because of you". Iets wat echt heel krampachtig overkomt als je net een zware bloedige slag hebt geleverd. Wat dat betreft zijn de wat minder belangrijke personages veel interessanter, en deze kom je dan ook tegen in de Commander’s Challenge. Het feit dat de kwaliteit dus gedaald is sinds Red Alert 3, is toch wel erg jammer, want dit brengt juist de sfeer in de Red Alert-serie.