1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Packard Bell

Packard Bell is een merk wat al reeds tachtig jaar actief is als verkoper van consumentenelectronica. In de jaren ’20 en ’30 toen radio in opkomst was, verscheen Packard Bell als een populair merk van console-radio’s. Een aantal jaren later (net na de oorlog) werd Packard Bell Televisies gelanceerd toen de TV-revolutie over de wereld trok.


Computers


In 1986 is Packard Bell ook begonnen met het ontwerpen en verkopen van computers. De doelstelling van het bedrijf was om betaalbare kwalitatief gebruiksvriendelijke computers te ontwerpen en te verkopen. Eenmaal succesvol in deze markt zijn de activiteiten in de loop der jaren uitgebreid met diverse andere consumentenelectronica zoals dvd-spelers, video- en mp3-spelers, GPS en opslagproducten.


Recentelijk werd Packard Bell aangekocht door Acer Inc. en vormen nu samen (sinds 2008) het op twee na grootste computerbedrijf ter wereld.

Packard Bell dot S


In deze review bekijken we een netbook van Packard Bell, de ‘dot s’. Een lichtgewicht netbookje zoals we die kennen van de Asus EEE pc, Acer Aspire One et cetera. Of Packard Bell zich met deze laptop kan onderscheiden van de overige merken op de markt zal duidelijk worden in deze review.