2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Benchmarks

Zoals gebruikelijk draaien we altijd een aantal benchmarks om te kijken of de prestaties enigszins redelijk zijn. De Dot S laat zien prima prestaties te leveren voor slechts 300 euro. Het is en blijft een basic machine maar voor het gebruik van office, messenger, muziek en dergelijk is hij prima geschikt



3Dmark06




Het valt te verwachten van een netbook dat de grafische prestaties te wensen over laten en voor de Dot S is dat niet anders. De machine is absoluut niet geschikt voor grafisch zware games of voor videobewerking. Overigens is het afspelen van (non HD) films geen probleem, dan praat ik met name over DivX, AVI e.d. bestanden. De GMA 950 in combinatie met met de Atom-processor heeft het gewoonweg te zwaar met 1080p bestanden.

CPU-Z



Het tabblad ‘CPU’ van CPU-Z geeft keurig aan dat de processor een Atom N280 is en dat hij draait op 1660 MHz. De energiebesparende functies klokken de processor automatisch naar beneden wanneer dat mogelijk is. Opvallend was ook het tablad ‘moederbord’ waar aangegeven werd dat het moederbord een ‘Acer’ is. Het bord beschikt over een i945GSE-chipset (Rev. 03) en een Intel ICH7-M southbridge.

Het 1 GB DDR2-geheugen van Hyundai draait op 4-4-4-12 in single channel op een snelheid van 533 MHz.

Harde schijf





Bovenstaande resultaten geven een prima resultaat voor de Hitachi-harde schijf.