2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ervaringen



Concurrentie


Grootste speerpunt van deze laptop is toch zeker de prijs. De laptop kost amper 300 euro en dat is ten opzichte van andere netbooks met vergelijkbare specificaties aan de lage kant. Bij Asus krijg je voor dat bedrag een Intel Celeron M ULV 353-processor in de Asus 1000HD welke het bij lange na niet haalt met de N280 Atom-processor van de Packard Bell. Acer komt wellicht wat meer in de buurt met de Acer Aspire One Pro 531h, die beschikt over een N270 Atom en een zeer goede accu (tot 7.5 uur) bovendien beschikt de laptop ook over Bluetooth. Daarentegen is de prijs van de Acer zo’n twintig euro hoger wat het verschil weer relatief kleiner maakt.

Dan de afwerking, de Dot S bestaat voor grotendeels uit plastic wat de laptop een goedkoper uiterlijk geeft dan bijvoorbeeld een Asus 1002HA met een cover van geborsteld aluminium, maar die kost ook 100 euro meer. Her en der laat de Dot ook wat steekjes vallen. Er is gebruik gemaakt van een overdaad aan plastic. Het toetsenbord voelt goedkoop aan en de cijfers/letters lijken erop geplakt. De aan- en uitknop evenals de Bluetooth aan- en uitknop zijn behoorlijk fragiel en het laatstgenoemde knopje zit zelfs iets schuin in de netbook verwerkt. Al met al durf ik te stellen dat de geleverde prestaties, looks en prijs volledig met elkaar in harmonie zijn.

Geluid


De speakers van de netbook zijn verwerkt aan de onderkant van de laptop. Dit zorgt ervoor dat je geen (lelijke) speakers aan de voorzijde van je beeldscherm hebt zitten. Het grootste nadeel wat ik ondervond van deze constructie dat het geluid vrijwel helemaal wegvalt wanneer je de laptop op schoot/lapdesk neemt.

Overigens is het geluid uit de 3.5-mm jackplug prima en niet anders dan bij een Asus, Acer of andere netbook.