3min

Tags in dit artikel

,

Verbeteringen in bestaande applicaties

Apple heeft binnen zijn eigen applicaties een hele hoop kleine, maar ook grote, verbeteringen doorgevoerd die het gebruik van de iPhone nog fijner maken.

App Store


Binnen de App Store zijn een aantal dingen veranderd die het gebruik fijner maken. Eén van de grootste veranderingen hier is de screenshotsectie. Deze “vergrendelt” zichzelf nu als je er overheen scrolt. Dit zorgt er voor dat je makkelijk de screenshots kunt bekijken.


Ook nieuw is het ratingsysteem. Dit zorgt er voor dat ouders hun kinderen kunnen beperken tot bepaalde applicaties. De reden waarom de applicaties een bepaalde rating bebben wordt ook netjes weergegeven. Er wordt nu ook vermeld of een applicaties getest is met iPhone OS 3.0.


Notities


Binnen Notities zelf is eigenlijk weinig tot niets veranderd. Behalve dan de integratie van Spotlight, het landscape-keyboard en de verbeterde snelheid. De belangrijkste verandering hier is het synchroniseren met je Mac of PC, wat nu eindelijk mogelijk is.

Telefoon


Als je in de telefoon-applicatie bij Recent kijkt zie je dat er nu onder de naam staat of er met het huis- mobiele- of werk-nummer is gebeld.


Je kunt nu ook door op het blauwe pijltje te drukken uitgebreid zien hoelang je met iemand hebt gebeld en wanneer dat precies was, het zogenaamde call-log.


Contacten


In contacten heb je nu de mogelijkheid om de contactgegevens van iemand te delen via MMS of e-mail. Dit gebeurt middels een vcf-bestand.


Safari


Het is nu mogelijk om het laatste tabblad af te sluiten. Als je dit doet wordt er een leeg tabblad aangemaakt. Dit is zeer handig, het versnelt namelijk het openen van Safari.


Je kunt door een link ingedrukt te houden kiezen of je deze wilt openen, in een nieuw tabblad wilt openen of de url wilt kopiëren.

Stopwatch


De stopwatch geeft nu ook aan hoelang het huidige rondje duurt. Dit was in de vorige versie niet het geval.


Messages


Je kunt tijdens het versturen van een MMS er voor kiezen om een foto te maken of een bestaande foto kiezen.



Je kunt nu ook locaties of contacten doorsturen via MMS.


Ook is het mogelijk om bepaalde berichten te verwijderen.


Stocks


Hier is het nu mogelijk om een grote grafiek weer te geven.


iPod


De grootste verandering in de iPod-applicatie is het doorzoeken van video- en audio-bestanden. De snelheid waarmee je dat doet wordt nu bepaald door de positie van je vinger op het scherm.


Een andere leuke functie is Shake to Shuffle. Hiermee kun je door het schudden van je iPhone naar een willekeurig nieuw nummer gaan.