1 min

Tags in dit artikel

, ,

GELID

GELID Solutions werd in 2008 opgericht door Gebhard Scherrer en VC Tran. Beide heren hebben lang gewerkt in de pc-koelingsindustrie (Arctic Cooling) en hebben na het opbouwen van genoeg expertise en ervaring hun biezen gepakt bij hun werkgever en de stoute schoenen aangetrokken. Het door twee Zwitsers gerunde bedrijf is gevestigd in Hong Kong, China.

Het Engels woord ‘GELID’ is afgeleid van het Latijnse woord "gelidus" en betekent extreem koud of ijzig. Het bedrijf levert dus ‘extreem koude’ oplossingen (solutions) voor met name gamers en pc-gebruikers die graag een stille machine willen hebben. Op dit moment, ruim een jaar na de oprichting, produceert het bedrijf koelpasta, processorkoelers, ventilatoren en fan-controllers.

Toen we in 2008 berichtten over de eerste GELID koelers op de Techzine frontpage werd er sceptisch gereageerd. Zo zou het merk ‘goedkope meuk’ zijn en er werd getwijfeld aan de kwaliteit. We zijn inmiddels een jaar verder en we kunnen eindelijk gaan kijken of die uitspraken gegrond zijn.


In deze review bekijken we GELID’s Silent Spirit Quad powered heatpipes CPU cooler, een koeler die geschikt is voor nagenoeg alle huidige sockets.

Table of contents