2min

Tags in dit artikel

, ,

Binnenkant

Binnenkant


Dan is het nu tijd voor de binnenkant. De behuizing is dus grijs van binnen. Het eerste wat mij opviel waren de al voorgebrachte afstandsbuisjes. Dit zijn een soort bultjes die uit het tray zijn gedrukt. Deze zijn niet overal aangebracht; in sommige gaten moet je nog de reguliere afstandbuisjes doen afhankelijk van je moederbord.
Zoals je ziet zit er ook een gat in het moederbord-tray. Dit is erg handig, omdat je dan niet het hele moederbord eruit moet halen mocht je een processorkoeler willen installeren die een backplate nodig heeft.
Ook zie je de twee ventilatoren welke beide via een molex-stekker van energie worden voorzien. Dit zorgt ervoor dat je de rotatiesnelheid niet kan regelen door middel van een fancontroller. Een voordeel is wel dat de twee molex-stekkers een verloop hebben zodat je ze in elkaar kan klikken. Je hebt dan nog maar één molex-stekker van de voeding nodig. De 200 mm ventilator is transparant en heeft rode LED’s. Deze LED’s kan je niet aan en uit zetten.
De duimschroef die het TtXGameshield kan openen en sluiten is tevens zichtbaar.



De voeding moet je dus op de bodem van de behuizing installeren. Je moet eerst een balkje los maken die extra ondersteuning biedt. Deze verplaats je afhankelijk van de grootte van de voeding. Hierover later meer bij “Installatie”.
De uitbreidingssloten zitten vast dankzij een soort klik-systeem. Je kan ze gemakkelijk los maken, maar helaas kan je ze niet voor alle zekerheid nog vast zetten met schroeven.



Als we een blik werpen op de drive-bays zien we dat alleen de eerste 5,25” (voor een optische drive bijv.) en de eerste 3,5” bay zijn uitgerust met het tool-less plastic kliksysteem. Wil je er dus meer componenten bij plaatsen dan moet je gebruik maken van de meegeleverde duimschroeven (circa 26 zijn er meegeleverd).
Ook is te zien dat de onderste 3,5 “ drive-bay gebruikt kan worden voor een 2,5 “ SSD. Je hebt dan geen speciaal bracket meer nodig die soms niet bij de SSD’s wordt geleverd.

Er zit dus geen ventilator voorin de kast. De hardeschijven worden dus standaard niet gekoeld. Je kan er wel twee 120 mm of twee 140 mm ventilatoren in zetten.


De kabels voor de aan- en uitknop, audio en USB zijn gewoon simpel uitgevoerd. Er is nog wel van kleuren gebruik gemaakt om de verschillen onderling aan te tonen. Niets bijzonders eigenlijk te melden.

Scherpe randen ben ik binnenin niet echt tegen gekomen. De meeste randen zijn omgebogen zodat je een ronding krijgt.