2min

Tags in dit artikel

, ,

Specificaties

Als allereerst een tabel met de specificaties:

Specificaties Thermaltake T
Model VK90001N2Z
Behuizing Type Midi-tower
Gewicht 6.95 kg
Omvang 480 x 210 x 525 mm
Kleur Zwart
Materiaal SECC + Plastic
Koeling Bovenkant: 200 mm LED (800 rpm, 14 dBA)
Achterkant: 120 mm (1400 rpm, 17 dBA)

Optioneel:
Voorkant: 2 x 120 mm óf
2 x 140 mm óf
1 x 200 mm
Zijkant: 230 mm óf
120 mm

Drive-bays 11
Extern: 3 x 5.25", 1 x 3.5"
Intern: 6 x 3.5", 1 x 2.5"
Uitbreidingssloten 7
Moederborden ATX, Micro ATX
I/O poorten 2 x USB 2.0, 1 x audio, 1 x mic
Voeding Standaard PS2 / ATX
Waterkoeling Ondersteuning voor 1/2", 3/8" en 1/4"

Wat opvalt is dat deze behuizing niet over eSATA beschikt alsmede Firewire, iets wat toch wel een standaard is geworden hedendaags.

Het aantal drive-bays valt ook op, dat zijn er maar liefst elf. Ook is het handig dat er nog rekening is gehouden met mensen die een diskette- of ander 3,5” station hebben en dat TT inspeelt op de trend van SSD’s door daar een bevestiging voor te maken.

De grootte van de behuizing is iets meer dan je gemiddeld zou verwachten van een midi-tower. Hij is ongeveer even groot als de Coolermaster CM690 om een indicatie te geven. Het is wel jammer dat er maar twee ventilatoren bij de kast worden geleverd. Nu zit er wel één grote 200 mm fan bovenop, maar je hebt nu geen koeling voor je HD’s en grafische kaart. Om deze plekken op te vullen moet je zelf extra fans bij plaatsen.
Nu zegt Thermaltake wel dat je aan de zijkant een 230 mm ventilator kan plaatsen en aan de voorkant een 200 mm, maar de prijzen van dat soort grote ventilatoren zijn erg hoog en ze zijn niet erg goed leverbaar.

De kast is van SECC staal gemaakt wat staat voor ‘Steel, Electrically Chromate Coated’. Een speciaal soort staal dat niet oxideert en makkelijk te verwerken is.
Ook is er plastic verwerkt in het frontpaneel en is de behuizing redelijk licht met zijn 7 kilogram, zeker gezien er staal is gebruikt.




De verpakking is een beetje beschadigd tijdens het transport. Ook zaten er veel stickers op die er zo goed mogelijk zijn afgehaald.



Naast de behuizing vinden we een paar onderdelen. Dat zijn afstandsbuisjes met ‘gewone’ schroeven, twintig grote duimschroeven en zes kleine duimschroeven. Ook zijn er nog plastic rubbertjes meegeleverd mocht je waterkoeling willen installeren en acht schroeven om de twee ventilatoren aan de voorkant te bevestigen.

Er zijn al enkele onderdelen gebruikt bij de installatie van de PC