Algemeen

Intro


Velen van ons zullen vast het spel Wolfenstein 3D wel kennen. In 1992 bracht id Software deze first person shooter in de wereld, die aan de grondslag lag van het FPS genre. De game nam je mee naar kasteel Wolfenstein waar het wemelde van de Nazi’s. Uiteraard was jij, als B.J. Blazkowicz, daar niet zo blij mee, en begon je met een grote schoonmaak, om uiteindelijk bij Hitler himself te eindigen.
Sinds deze game zijn er een aantal spin-offs verschenen, waaronder het enorm succesvolle Wolfenstein: Enemy Territory. De game Wolfenstein die ik hier bespreek is de derde officiële deel in de reeks, en neemt je wederom mee naar Nazi-Duitsland.Isenstadt


Het spel speelt zich voornamelijk af in, onder en rond het Duitse Isenstadt, de Nazi’s zijn hier bezig met experimenten en proberen een duistere kracht de "Black Sun" genaamd te beheersen. Deze kracht zit in bepaalde kristallen die alleen rond Isenstadt te vinden zijn. Naast de Nazi’s zijn er ook verzetsgroepen op zoek naar de krachten van de Black Sun.
Isenstadt is opgedeeld in een aantal wijken, en via een plattegrond van de stad kun je alle groeperingen en missies terugvinden.Veil


Tijdens het spel krijg je de beschikking over zogenaamde Veil powers. Er zijn totaal 4 powers, waaronder Shield en Empower. Deze powers geven je bepaalde voordelen zoals het vertragen van tijd, of het vormen van een schild om je heen, en heb je nodig om sommige delen van levels door te komen. Tijdens het spelen zul je ook upgrades verdienen om deze powers sterker te maken. Het juist gebruiken van deze powers is soms erg handig, en op sommige plekken zelfs noodzakelijk om verder te komen. Zo kun je met een van de Veil powers verborgen doorgangen zien, die er zonder het gebruiken van de power niet lijken te zijn.

Table of contents