2min

Prestaties

Prestaties


Qua prestaties wil ik het gaan hebben over een tweetal zaken, namelijk de koelcapaciteit van de koeler gemeten door te kijken hoe koel de koeler de cpu houdt, en daarnaast nog een ‘meting hoeveel lawaai de koeler maakt’. Dit is niet echt te meten zonder een decibelmeter dus ga ik proberen je er een idee van te geven.


Koelprestaties


Als eerste dus de koelprestaties, welke zoals op de vorige pagina vergeleken worden met de stock cooler van Intel en de Xigmatek Durin D982.

Naam: Idle: Stressed:
Stock intel koeler: 35 55
Xigmatek Durin D982: 33 50
Coolermaster Hyper 101: 34 52

Zoals je ziet doet de koeler het net wat minder als de Xigmatek Durin D982 maar steekt hij wel een stukje boven de Intel stock koeler uit. Wellicht zal dit in een andere kast wel andere resultaten geven omdat de Xigmatek koeler een goede aanvoer krijgt van de ventilator in de zijkap van mijn kast, waar deze Coolermaster niet zoveel profijt van lijkt te hebben. Verder wel prima prestaties voor de lage prijs, de koeler gaat namelijk voor ongeveer 10 euro over de toonbank.

Helaas heb ik niet kunnen testen hoeveel het zou schelen met een tweede koeler omdat ik geen 80cm koeler tot mijn beschikking meer heb, maar ik denk dat dit slechts een aantal graden zal schelen.

Geluidsproductie


Wanneer ik de ventilator op volle toeren laat draaien is hij wel duidelijk hoorbaar boven de rest van de kast, wanneer je een rustig muziekje op hebt staan zal je de ventilator nog wel horen, maar wanneer je de ventilator wat terugdraait zal dit een stuk minder zijn en heb je daar geen last van. Qua koelprestaties kan je de koeler overigens beter op volle toeren draaien, met een tweede koeler is de geluidsproductie wellicht beter op te vangen omdat je de ventilatoren dan wel op de lage stand kan zetten.