2min

Uiterlijk & installatiegemak

Uiterlijk


Als eerste wat over de verpakking waar de koeler in komt, het is de standaard doos die je van Coolermaster verwacht. Door een doorzichtig raampje is een stukje van de ventilator te zien, er staat een aantal keer het logo van Coolermaster op en de specificaties zijn er duidelijk op vermeldt.

De Coolermaster Hyper 101 in de verpakking

Als ik de verpakking openmaak zie ik de gehele koeler welke verpakt is in een plastic doosje en erbij zit ook nog een kartonnen doosje waar de rest van het materiaal in verpakt is. Gewoon een goede verpakking die zorgt voor wat extra bescherming.

De koeler nog in zijn omhulsel


De toebehoren nog in de verpakking


De koeler en de toebehoren

De koeler zelf is opgebouwd uit aluminium lamellen en twee heatpipes welke de warmte zullen vervoeren naar de lamellen. Voorop is een ventilator gemonteerd en je kunt optioneel nog een andere 80cm ventilator op de koeler installeren voor wat extra prestatie. Hiervoor zit het bevestigingsmateriaal er namelijk ook bij.

De vier heatpipes door de lamellen


In de vier hoeken zijn de rubbertjes te zien tegen de resonantie van de ventilator


Ingezoomd op één van de vier rubbertjes


De ventilator geïnstalleerd op het koelblok

Ook heeft Coolermaster goed nagedacht over de resonantie van de ventilator die kan optreden wanneer de ventilator trillingen afgeeft aan de aluminium lamellen. Dit hebben ze opgelost door een viertal schuim plakkers tussen de ventilator en de lamellen te plaatsen. Er zitten ook vier schuim plakkertjes apart bij voor de optionele ventilator.

Het installatiegemak


Het is natuurlijk ook een pluspunt als ze bij Coolermaster ook gedacht hebben aan de installatie van de koeler op de cpu óf natuurlijk beter het moederbord.

Bij AMD heb je zoals ik het meestal noem; ‘het hefboom systeem’. Hierbij moet je een hefboom door de koeler heen steken en deze op 2 plaatsen vastklemmen, dit is ook de gebruikelijke wijze bij standaard AMD koelers.

Onderin de twee gleufjes te zien voor het ‘hefboom’ systeem

Bij Intel hebben ze ook gekozen voor de traditionele wijze van installeren. Hier werken ze namelijk met het vertrouwde push-pin systeem waarbij je de koeler makkelijk in het moederbord drukt door middel van vier pinnen.

Bevestiging voor socket 775


Bevestiging voor socket 1156


Op de goede manier vast voor socket 775

Ikzelf heb de koeler op een socket 775 moederbord geïnstalleerd dus moeten de pinnetjes op de kleinste stand gemonteerd worden.