2min

Inleiding Fractal Design en behuizing

Het bedrijf: Fractal Design


“Fractal wat?”, hoor ik sommige bezoekers dan denken. Dat kan kloppen, want de Zweedse onderneming Fractal Design bestaat pas sinds korte tijd en heeft in vergelijking met andere ondernemingen in dit segment van de markt nog geen groot assortiment.

Fractal Design is zoals eerder vermeld gevestigd in Zweden. Daar bevindt zich ook het hoofdkantoor en daar worden de producten tevens onder de loep genomen om eventuele productiefouten te ontdekken.

De onderneming richt zich naar eigen zeggen met name op het uiterlijk van de producten en wil zich op dat gebied ook onderscheiden van de concurrent. In het bedrijfsconcept van Fractal Design staat centraal dat men de kwaliteit, de functionaliteit en de prijs van de producten daarbij niet uit het oog mag verliezen. De slogan van de onderneming luidt “less is more”. De onderneming wil daarmee duidelijk maken dat een minimalistisch design ook opvallend kan zijn.

De uiteindelijke doelen van Fractal Design zijn het creëren van naamsbekendheid op wereldwijde schaal waarbij men erkend wordt door andere partijen en het kunnen bieden van een goed alternatief voor de reeds gevestigde producten in de detailhandel vandaag de dag.


De behuizing in het kort


In deze review richten we ons op de eerste behuizing die Fractal Design gecreëerd heeft, de Define R2. Dit is de enigste mid-tower behuizing die Fractal Design tot dusverre in zijn assortiment heeft zitten. In het assortiment is ook nog een andere behuizing opgenomen, maar dit betreft een Mini ITX NAS-behuizing.

De Define R2 is op het moment van schrijven in drie verschillende varianten beschikbaar: Black Pearl, Titanium Grey en Silver Arrow. De varianten verschillen van elkaar op het gebied van kleurstelling.

De behuizing is per direct verkrijgbaar voor een bedrag variërend tussen de 85 en 100 euro.
Het review exemplaar wat wij ontvingen is ter beschikking gesteld door Space Promotion, officiële distributeur van Fractal Design in de Benelux.

Overigens dient vermeld te worden dat Fractal Design het niet bij deze behuizing wil laten. Jens Harnisch, actief als Sales Manager bij Fractal Design, heeft aan Techzine laten weten dat het bedrijf bezig is met de ontwikkeling van andere behuizingen.