2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

De alom geprezen Performance One serie heeft er een ‘nieuwe’ bij. In deze review zal de Antec P280 bekeken worden. Centrale vraag is of deze nieuwe behuizing het succes van de voorgaande cases voort kan zetten of niet.


Antec wil met deze behuizing duidelijk een andere weg inslaan dan de behuizingen van de laatste tijd die een stuk kleiner waren. Volgens Antec hebben ze geluisterd naar hun klanten en gebruikers van de voorgaande P180 case en dat toegepast op de P280. Ik kan alvast verklappen dat ik ook voor deze nieuwe P280 wat aanbevelingen heb.


In tegenstelling tot mijn huidige Cooler Master ATCS 840 is de P280 een relatief kleine case. Vergis je overigens niet met zijn 23 x 57 x 52 cm is de kast aanzienlijk groter dan menig midi- of bigtowertje. Ook zijn voorganger, de P183, is iets kleiner qua inhoud. Het gewicht daarentegen is wel lager door het gebruik van meer plastic materialen (hierover later meer) namelijk 9,8 kilogram ten opzichte van 12,3 kilogram voor de P183.


Meningen, ze zijn er in allerlei soorten en maten. Toch kan niemand ontkennen dat de kast relatief rustig en strak oogt. Door een deurtje aan de voorzijde te gebruiken met geanodiseerd aluminium lijkt de behuizing zeer solide. De deur kan 270 graden geopend worden en is steviger dan de iets goedkoop aanvoelende deur van zijn voorganger. Helaas kan de deur enkel naar één richting geopend worden, hetgeen voor mij lichtelijk irritatie oplevert wanneer ik dvd/blu-ray schijfjes wil invoeren.

Table of contents